Skip to content

Nederweert Anders blikt terug op de afgelopen vier jaar

Redactie
2 maart 2022 | 12:00

Advertentie

Nederweert Anders

Nog een paar weken en dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen weer achter de rug. Een goed moment om te reflecteren op de afgelopen vier jaar. Als nieuwe partij, met drie zetels in de raad en een wethouder in het college, kunnen we terugkijken op vier enerverende jaren.

Vier jaar waarin enorm veel is gebeurd. De Randweg komt er niet, het Centrumplan wordt gerealiseerd, het Hotel is bijna gereed en aan een nieuwe opzet voor de Pinnenhof wordt gewerkt. Geen eenvoudige dossiers maar de coalitie heeft doorgepakt en besluiten genomen, uiteraard in overleg met, dan wel na instemming van de raad. 

Terugkijken kan niet zonder stil te staan bij Covid-19. Wie had kunnen denken dat we zouden moeten dealen met een wereldwijde pandemie waaraan veel mensen zouden sterven en die het maatschappelijke leven voor lange tijd volledig stil zou leggen. In deze roerige tijd heeft de Gemeente Nederweert zich van haar beste kant laten zien. Steunmaatregelingen werden snel uitgevoerd, rekeningen snel betaald en daar waar nodig werden verenigingen en ondernemers geholpen.  

Ook het klimaat liet van zich horen. Na een paar hete en droge zomers werden we vorig jaar geconfronteerd met wateroverlast en werd duidelijk dat we een oplossing voor zowel watertekort als overlast moeten realiseren. Het klimaatadaptatieplan is vastgesteld en binnenkort wordt gestart met het aanpakken van een van de grootste knelpunten in Ospel. 

De Energietransitie staat ook de komende jaren prominent op de agenda. Het onlangs opgerichte energiefonds kan ons helpen om de energiedoelen te halen. Een mooi burgerinitiatief is de Ruilwinkel. Dit idee won een paar jaar geleden de Duurzaamheidsprijs van Nederweert Anders en wordt de komende maanden  gerealiseerd. 

Maar er zijn nog meer zaken opgepakt. Nederweert heeft het Schone Lucht akkoord getekend en is aan de slag gegaan om de luchtkwaliteit te verbeteren. Nederweert heeft – als één van de eerste gemeenten – en in dialoog met alle betrokkenen – een Omgevingsvisie vastgesteld.

Er zijn substantieel meer bomen geplant, biodiversiteit heeft een impuls gekregen en in alle dorpen is en wordt er gebouwd voor starters en senioren. Is het genoeg? Nee, nog lang niet en terecht dat alle partijen woningbouw in hun programma hebben staan.

Het is aan de kiezer om te bepalen hoe het bestuur van Nederweert de komende 4 jaar eruit gaat zien. Nederweert Anders gaat  graag door op de ingeslagen weg: met meer aandacht voor een gezond en aantrekkelijk Nederweert waar het voor iedereen goed wonen, werken en recreëren is. 

Ria Stienen, lijsttrekker Nederweert Anders.

Advertentie

12 Reacties

  1. Wat opvallend en jammer dat nota bene dezelfde wethouder die de hoofdpijndossiers afvalbeid, windmolenoverlast en erfgoed als formele portefeuilles heeft, daar geen enkel woord aan wijdt in deze terugblik. Misschien reden voor een aanvulling op dit ‘persbericht’?

  2. Idd. Geen woord over wat er de laatste 4 jaar is afgebroken , ongelofelijk triest !!

  3. Het beste voor Nederweert zou zijn dat jullie partij, (dus wel een politieke partij). Nooit meer gaat besturen.
    Wat hebben jullie me erin laten tuinen de vorige verkiezingen…. Dat gaat me niet meer gebeuren.
    De afstand tot de gemeente is nog nooit zo groot geweest. Ik wacht er nog steeds op om teruggebeld te worden door jullie vorige wethouder. Jullie hebben het anders gedaan ja.
    Vraag dat maar aan de erfgoed commissie, aan de bewoners van Budschop en aan de mensen van de windmolens.
    En nog bedankt voor het niet meer mogen bouwen in leveroy. We voelen ons het vijfde wiel aan de wagen.

  4. Als omwonende van het windpark kan ik alleen maar janken om het zoveelste huichelachtig bericht. Inmiddels niet meer vanuit verdriet maar vanuit woede!

  5. Lijsttrekker,
    Waarom wél borstklopperij aangaande de afgelopen vier jaar maar niet jullie falend optreden? Even een opsomming: 1. de erfgoedcommisie die uit wanhoop terug trad. 2 Jullie totale ontkenning en wegkijken van de klachten van omwonenden van het Windmolenpark. 3. Het afvalprojekt wat veel geld kost en CO2 verhogend werkt.

    Het is dus allemaal volledig misplaatste verkiezings-propaganda; maar de lezer en kiezer doorziet dit hopelijk. De balans wordt nu stilaan opgemaakt. Het is te hopen dat de kiezer kiest voor een beter Nederweert door een betere raad en B&W. Anders voorzie ik nog 4 jaren van incompetentie en onrechtvaardigheid.

  6. En toch zie ik nog wel een paar functies voor de raadsleden van N.A. binnen de gemeente Nederweert.

    Iemand zal die PMD zakken van de palen moeten halen en in de truck moeten gooien!
    Afvalbeheer, dat lossen we samen op!

  7. @Roy, goed agendapunt voor het lijsttrekkersdebat. Functie elders dient in alle democratische transparantie besproken te worden.

  8. Bij zo’n bestuurlijk falen zou ik willen adviseren de eer aan uzelf te houden, waarde lijsttrekker. Denkt u nu werkelijk dat kiezers niet door zo’n doorzichtig stukje partijpropaganda heen prikken? Maar misschien is onderschatting van de burgers wel juist uw probleem geweest, al die tijd. Succes met de verkiezingen!

  9. Falende bestuurders krijgen wachtgeld, die hoeven niet aan de bak. En dat betalen wij als gemeente.

  10. Dat de leden van dat clubje zich niet schamen en snel de boel opheffen is onbegrijpelijk.

  11. Wat een gebrek aan zelfreflectie. Een lijst van miskleunen opnemen zou pas echt iets anders zijn geweest. Maar ja, dan zou er te weinig ruimte zijn geweest denk. ik. Van met de burger in gesprek gaan, heeft men bij NA nog nooit gehoord en dat vind ik wel heel erg vreemd voor een partij die niets anders is dan een aftreksel van de PvdA. Schande en ik zou eerder overwegen om tot ontbinding over te gaan dan aan het meedoen aan de nieuwe verkiezingen. Vier jaar lang miskleun na miskleun.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie