Begin maart gaan WeertEnergie en Eneco proefdraaien met de eerste molen van Windpark Weert. De molen bij de Schoorbrug over de A2 wordt als eerste getest. De andere twee molens volgen snel. “We zijn er trots op dat de drie windmolens nu staan, aangesloten zijn op het net en windenergie gaan opwekken. Tijdens het proefdraaien wordt duidelijk of alles goed functioneert”, zegt Henk Lambrichts, omgevingsmanager windpark Weert.
Windpark Weert
Vanaf maandag 28 februari zijn de molens aangesloten op het elektriciteitsnet van Enexis. De komende tijd vinden er testen plaats en worden de computersystemen ingeregeld door Enercon. Het testen van de windturbines betekent dat in deze periode ook slagschaduw kan ontstaan en dat de turbines geluid maken. Het windpark streeft ernaar om maximaal 30 minuten slagschaduw per jaar te veroorzaken. Tijdens de testfase kan dit meer zijn, omdat de turbines nog ingeregeld moeten worden. Verder wordt het gebied rond de molens hersteld. De tijdelijk aangelegde bouwwegen worden afgegraven en de beteelbare grond geëgaliseerd. Voor onderhoudswerkzaamheden blijven de toegangspaden en een deel van het terrein naast de molens half verhard.
Het proefdraaien van de molens duurt ongeveer drie maanden. Daarna vindt de overdracht plaats aan Windpark Weert bv. De opgewekte groene stroom van het windpark kunnen mensen afnemen via WeertEnergie | om en Eneco.
WeertEnergie en Eneco zijn beide voor de helft eigenaar van Windpark Weert. Naar verwachting wekken de drie windturbines jaarlijks zo’n 30.000 MWh groene stroom op. Dat staat gelijk aan het gemiddeld jaarverbruik van ruim 10.000 huishoudens. Meer informatie is te vinden op www.windparkweert.nl.
10 Reacties
Hoe is het mogelijk! Terwijl de landelijke regels nog bepaald gaan worden? Regel-vrij industriële windturbines draaien. En dat terwijl deskundigen het RIVM al waarschuwen voor de effecten van o.a. de infrasoon en laagfrequente geluiden en trillingen op mensen en dieren. De signalen vanuit Nederweert zijn ook alarmerend en toch draaien jullie nu ‘als goede buren’ proef in Weert?
Ik vind het een grote schande en zeer verontrustend dat de windlobby zijn IWT-parken doordrukt tegen alle adviezen van onafhankelijke deskundigen, signalen van bewoners en gezondheidsrisico’s in. Dit gaat alle fatsoensnormen en democratische waarden te buiten. De windindustrie heeft niks met ons klimaat te maken. Het is een keiharde business!
Follow The Money
Een messteek voor burgers uit Nederweert die al ziek worden van de trillingen/geluiden.
Nederweert (eind) buitengebied wordt omringd door deze zwiepende gedrochten waarvan de trillingen zich cumuleren en centreren in ons aller midden.
Huisartsen moeten zich gaan voorbereiden op dorpsgenoten met opbouwende klachten.
Lees het rapport “voorkom het Windturbinesyndroom” van DEI.
Uw overheid is op de hoogte.
Om over de vogeltrek langs de inmiddels twintigtal gehaktmolens maar even niet te spreken…
Ze staan bijna op de grens van Nederweert en zeer nabij een prachtig vogelrijk natuurgebied maar ook daar wordt niet naar gekeken…wat een vreselijke ondingen…niet te recyclen, geven ultrasoon gebrom en mogen van mij weer worden neergehaald…
Wat ben voor een mens als je trots bent op windmolens?
Ze kunnen beter zeikmolens plaatsen. Al dat gezeik over windmolens zou veel meer energie opwekken.
Mooi is dat ze bijna vanuit heel Limburg zichtbaar zijn. Zo gauw je Roermond uit rijdt verschijnen ze al aan de horizon, evenals je Eindhoven verlaat. Prachtig! En al die molens in Nederland leveren al 1,5% van de energie op en al die zonnepanelen nog eens 1,5%. Nog 97% te gaan en dan zijn we helemaal onafhankelijk van Rusland. (Als het waait en zon schijnt tenminste)
Zijn die in weert eigenlijk van het zelfde type en hoogte als die in ospeldijk?
Altijd LACHEN met die windmolens.Als je leest wat ze aan energie opbrengen lees je ALTIJD ; huishoudens (x 1000) en NOOIT, zo en zoveel fabrieken kunnen draaien op de energieopbrengsten, want zou je bijvoorbeeld de haven van Rotterdam moeten laten draaien op windmolens heb je een windmolenpark ter grootte van de Noordzee (575.000 vierkante kilometer) nodig en een investering van 1000+ miljard Euro en aan onderhoud komt daar jaarlijks 100+ miljard bij en dan heb ik het alleen maar over de haven van Rotterdam.
Ooit van de landings punten voor de vogels gehoord?
Er zal net zo,n molen op het landings punt staan.
Je hoort op het nieuws dat er steeds weer kapotte
vogels overal liggen die zich er tegen aan vliegen.