Skip to content

Oogcafe Weert | In het teken van extra zorg via ZorgMies

Redactie
4 maart 2022 | 9:00

Advertentie

Bij het Oogcafé Weert gaan ze uitgebreid aandacht besteden aan extra hulp en ondersteuning voor mensen die daar naar op zoek zijn. Laat nu ZorgMies daarin gespecialiseerd zijn. Op donderdag 10 maart aanstaande komt Henk Jacobs uit de doeken doen wat zijn organisatie voor de mensen kan betekenen.

Oogcafé Weert

Ze beginnen zoals altijd om 14.00 uur in Buurthuis Fatima aan de Nieuwstraat 11 in Weert. Eerst is er gelegenheid om bij te kletsen. Henk Jacobs komt rond 15.00 uur zijn verhaal vertellen. “Voor de mensen die alleen dit deel willen meemaken, voel je niet bezwaard want iedereen kan elk moment binnen lopen of weggaan zoals hem of haar blieft“, aldus de organisatie.

Wie is ZorgMies, eigenlijk en wat doen ze zoal
ZorgMies maakt het leven voor sommige mensen leuker. Het gaat om mensen met een beperking in de breedste zin van het woord, gezinnen en iedereen die eenzaam is. Ze verzorgen 1-op-1 aandacht en begeleiding. In veel gevallen ontlasten ze daarmee mantelzorgers (tijdelijk of permanent). Ze koppelen aan een zorgvrager een vaste zorgverlener. De zorgverlener gaat al naar gelang de wens van de zorgvrager aandacht geven, een luisterend oor bieden en begeleiden bij dagelijkse activiteiten: indelen van de dag, ondernemen van activiteiten zoals wandelen, spelletje, samen koken, samen boodschappen doen, hulp bij administratie enz. In Limburg helpen ze zorgvragers naast thuis ook binnen een instelling, mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking als ook met een psychische problematiek.

Profiel ZorgMies-/Siem
ZorgMiesen of -Siemen (man) zijn bijna allen 45 jaar of ouder, hebben mantelzorgervaring en een diploma van het leven. Deze mensen hebben elders een parttime baan of werken niet meer, omdat ze gepensioneerd zijn of omdat de partner kostwinnaar is. Ze doen het werk vanuit het hart. Het feit dat ze een vergoeding krijgen stimuleert hun commitment aan en verantwoordelijkheid voor de cliënt. Interessant is dat ze van alle rangen en standen zijn en qua werkervaring uit uiteenlopende hoeken komen: onderwijs, zorg, hospitality, kantoor, kinderopvang enz. Dat maakt de kans op een match met een zorgvrager des te bijzonder en kansrijk. Op dit moment zijn er ca. 60 mensen als ZorgMies in Midden-Limburg inzetbaar.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie