Skip to content

Nederweert Anders bezorgt schone lucht

8 maart 2022 | 17:25

Nederweert Anders heeft de gelukkige prijswinnaars van de ludieke rebusprijsvraag op hun Facebooksite het “schone lucht plantje” uitgereikt.

Nederweert Anders bezorgt schone lucht

Het plantje, Scindapsus, staat in de top-10 van de meest luchtzuiverende planten. De blaadjes hebben huidmondjes, die schadelijke gassen opnemen en vervoeren naar de wortels. Miljarden micro-organismen breken deze schadelijke gassen af en het plantje gebruikt dit vervolgens als voeding.
 Uiteraard ludiek verpakt in hergebruikt (weekblad) papier overhandigde Jan van Nierop de prijs. Uiteraard mét verzorgingstips.

Nederweert Anders lanceerde deze actie omdat ze vindt dat ‘schone lucht’ belangrijk is voor iedereen. De oplossing van de rebus was:
 “In schone lucht kan je gezond leven en opgelucht ademhalen“. 
Nederweert ANDERS wenst iedereen veel schone lucht toe.

Advertentie

9 Reacties

  1. Hoe moeten wij dat doen SCHONE LUCHT in ademen. Want er staat in NEDERWEERT ANDERS een hele grote uitbreiding van Rumal op stapel.

  2. Dat is ieder geval wat anders als de gebakken lucht die ze normaal verkopen…..

  3. Wat fijn! Schone lucht! Dankjewel Nederweert Anders!

  4. Angela1967 ik proef en ondersteun je cynisme in bovenstaande opmerking. Het is toch niet te geloven. Vier mega grote windturbines blazen de fijnstof richting de bewoners. Leefomgeving, natuur, flora, fauna en gezondheid worden verwoest. De ultieme pleister tegen het bloeden is een plantje in je vensterbank ( lol 🙂

  5. Beste Defender,

    Wat mij betreft mag iedereen zijn mening hebben over de windmolens. Maar dat windmolens zouden blazen lijkt me toch stug. Dat kan alleen als er (veel) energie toegevoegd wordt en de turbine feitelijk als een elektromotor zou gaan werken.
    Dat de verspreiding van fijn stof mogelijk beïnvloed wordt door het draaien van windmolens, daar kan ik me iets bij voorstellen. Echter, voor zover ik er onderzoeken over terug vindt, lijkt dit vooral te gaan om fijn stof uit industriele schoorstenen (een pluim). Daarbij blijkt uit metingen dat er geen structurele invloed van de molens te is. De windrichting is hierbij natuurlijk (net als in een situatie zonder windmolens) veel meer van invloed op de verspreiding van fijn stof.
    Dat er overlast wordt ervaren door de windturbines durf ik niet te weerleggen, maar laten we elkaar scherp houden op het gebruik van feiten en wetenschap, aub.

  6. @zwerver, ik snap dat u niet goed geïnformeerd bent hierover. Kijk maar eens op wind wiki.nl bij de onderzoeken. Daar staat beschreven hoe ongezonde deeltjes worden verspreid rondom industriële windturbines. Epoxy (Bisfenol A) en uitlaatgassen zijn daar voorbeelden van.

  7. Beste TeleurgesteldeBurger..,
    Die site heb ik bekeken en ook de onderzoeken die daar zijn beschreven. Het is heel waarschijnlijk dat er deeltjes van de wieken los komen en dat deze in de omgeving terecht komen. Er worden wel wat getallen genoemd, maar tot in hoeverre deze in verhouding staan tot de uitstoot van een kolencentrale, dat staat niet vermeld. Wel relevant.
    Overigens zit er een verschil tussen vervuilende stoffen enerzijds en de term fijn stof anderzijds.

    Zelf zie ik liever ook geen windmolens in mijn omgeving. Ik vind ze niet mooi en ik ben niet blind voor de nadelen. Echter, van alle opties om op de korte termijn een verschil te maken in onze eigen omgeving, zie ik windmolens wel als een waardevolle tussenoplossing. Het duurt immers nog wel een paar jaar voordat de thoriumcentrale bij Leveroy klaar is.

  8. Beste Zwerver,

    Ik zou niet weten waarom de deeltjes vergeleken moeten worden met een kolencentrale. Het gaat om de omwonenden die wel degelijk blootgesteld worden aan verhoogde stoffen sinds het draaien van de turbines. En natuurlijk is het grootste probleem de ziekmakende infrasoon trillingen! Ik weet niet of u echt zwerver bent of een huis heeft, maar in het laatste geval wil ik voorstellen om woningruil te doen met een bewoner vlakbij het windpark. Tijdelijk, als tussenoplossing. Dan praten we daarna verder. Sommige dingen moet je zelf ervaren voordat je er een mening over uit.

  9. Tja, wat is schone lucht.
    Voor sommige zaken zijn maar beperkte regels, o.a. voor kachels stoken.
    Ik ben een COPD patiënt en heb dagelijks te maken met een buurtbewoner welke van morgens tot avonds de kachel meent te moeten stoken. Ik heb alle begrip voor mensen welke, zeker met de huidige energieprijzen, er voor kiezen om iets anders te stoken dan gas maar hou dan wel rekening met uw omgeving.
    Ondanks het mooie weer zit ik nu binnen aangezien de wind ongunstig staat en de rook van een buurtbewoner achter mijn huis neerslaat.
    Er bestaat een site http://www.stookwijzer.nl waarop je kunt zien of het weer is om te stoken of niet, mensen hou een beetje rekening met elkaar.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie