Skip to content

TERUGKIJKEN | Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen Nederweert 2022

Redactie
16 maart 2022 | 21:20

Advertentie

 

De uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen Nederweert 2022 wordt gehouden in Sportcentrum De Bengele. “Iedereen is van harte welkom! Vanwege de verduurzaming van het gemeentehuis kunnen we deze keer geen gebruikmaken van de raadzaal“, zo schrijft de gemeente Nederweert. De avond wordt ook uitgezonden via de livestream van Nederweert24.

Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen Nederweert 2022

Presenteren van de uitslagen
Zodra de eerste uitslagen binnen zijn, naar verwachting rond 22.00 uur, presenteert Kabinetschef Giel Bruijnaers de tussenuitslagen. Dan gaat het om de totalen per partij per stembureau. En, zodra de verkiezingsploeg in het gemeentehuis alle uitslagen van de tien stembureaus verwerkt heeft, de voorlopige zetelverdeling. Dat zal rond middernacht zijn.

Ook hopen ze dan het aantal uitgebrachte stemmen per kandidaat bekend te maken en weten we wie er door voorkeursstemmen gekozen is. Uiteraard blijft het een voorlopige uitslag totdat het hoofdstembureau de verkiezingsuitslag heeft vastgesteld.

Advertentie

8 Reacties

  1. Dank, Nederweert24, voor de updates en de livestream! Blij dat GroenLinks ook 1 zeteltje heeft. Ben benieuwd wat voor coalitie we gaan krijgen.

  2. Gefeliciteerd CDA en VVD! Jullie kunnen samen met JAN een ander geluid laten horen. Zet hem op!!

  3. Proficiat samen met Jan en Nederweert anders.
    Een mooie groep

  4. Ben bang dat het minder spannend is dan het lijkt. CDA wil niet met het JAN, vanwege oud zeer, en zal dus weer met de VVD in zee willen. Is in het verleden ook goed bevallen. Met D66 als derde coalitiepartij, die hebben laten zien dat ze de jas naar de wind kunnen laten hangen.
    In het verleden lag de coalitie eigenlijk al voor de verkiezingen vast. Dat dit vier jaar geleden niet lukte, deed gisteravond nog hoorbaar pijn.

  5. Kijk, kijk, Mtje heeft groen links gestemd.
    Dat verklaart denk ik waarom hij/zij vaak ageert tegen mensen die zich kritisch uit laten over de windmolens van Ospeldijk.
    Ik zal nu ook wel vervloekt worden want nou schrijft er weer iemand over windmolens.

  6. Inderdaad John hoe durf je het woord ‘windmolens’ nog te gebruiken 😉
    Het zijn turbines. Mega Industriële Windturbines (IWT’s)

    Groenlinks en NA weten er alles van maar molen framed wat romantischer.

  7. De oude coalitie likt haar wonden. De kiezer heeft gesproken. Het woord is nu aan de burgemeester om zich uit te spreken. Niet over de uitslag, maar over de bestuurscultuur in Nederweert. Zij gedoogt opvallend veel. Teveel. Te lang.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie