Skip to content

Festeynder Plein organisatie realiseerde doelstelling

Redactie
1 juli 2013 | 7:00

Advertentie

Banner Festeynder Plein voor Ned.24 290 x 200 pxDe doelstelling was om binnen 3 jaar een nieuw, entreevrij evenement neer te zetten, waarmee het Pastoor Maesplein in Nederweert-Eind vol zou lopen. Een evenement waar herkenbare en uiteraard live muziek de boventoon zou voeren, dit voor een brede doelgroep en in combinatie met een gezellige sfeer. De eerste twee jaren waren de kritieken lovend, maar helaas was de regen telkens spelbreker. Afgelopen jaar viel alles op zijn plek, het weer was prima, de muziek en de sfeer waren optimaal en er waren meer dan 2000 bezoekers.

Als je na 28 jaar Country Eind, waarvoor de belangstelling minder werd, moet kiezen, “hoe nu verder”, dan weet je dat het niet gemakkelijk wordt. In de regio barst het van de evenementen, ieder met zijn eigen gezicht, zijn eigen doelgroep. Het had geen enkele zin om daar de concurrentie mee aan te gaan, nee het moest iets anders gaan worden dan al de andere evenementen. Er werd gekozen voor een evenement met zeer goede tribute bands, live muziek welke je bijna nergens meer kon horen. Het blijkt een gouden greep te zijn, want ondanks de regen kwamen de eerste twee jaren ook al meer dan 1000 bezoekers.

Festeynder Plein organisatie realiseerde doelstelling

Festeynder Plein staat na drie jaar waar het wilde zijn, mede mogelijk gemaakt door veel vrijwilligers en mensen welke voor hun verenigingskas wat willen verdienen. Daarnaast is er een groep van meer dan 75 sponsoren, die ieder op hun manier bijdragen aan een tot nu toe vrij toegankelijk evenement. Voor hen organiseert de organisatie in de vooravond een sponsorentreffen met een hapje en een drankje, dit in samenwerking met cateraars en horeca ondernemers uit de gemeente Nederweert. De avondbezoekers kunnen naast het muziekgebeuren uiteraard ook terecht voor een natje en een droogje. Er zijn diverse tappunten, een aparte wijnstand en men kan bij een uitgebreide barbecue terecht voor het versterken van de inwendige mens.

Als nu het weer nog mee wil werken, dan zal ook de vierde editie van Festeynder Plein op 10 augustus 2013 beslist weer een succes worden. De eerste reacties op de bands voor Festeynder Plein 2013 zijn zeer positief. Met Color of ABBA (België), de Rock a Billy sensatie The Lennerockers (Duitsland) en Midden Limburgs populairste sixties band Staedy State, staat er een geweldige line up. Daarnaast zullen de Nederweerter Local Vocals, Sylvia Verdonschot, Saskia Verdonschot en Maikel van Bogget zorgen voor een aansprekende plaatselijke inbreng.

Info: www.festeynderplein.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie