Skip to content

Bijzondere raadsvergaderingen in Pinnenhof | Afscheid en installatie gemeenteraad

Redactie
25 maart 2022 | 19:00

Advertentie

Op maandag 28 maart neemt de gemeente Nederweert afscheid van de zittende gemeenteraadsleden. Op woensdag 30 maart is de beëdiging van de nieuwe volksvertegenwoordigers. De bijzondere raadsvergaderingen vinden plaats in gemeenschapshuis Pinnenhof aan de Kapelaniestraat 4 in Nederweert en beginnen om 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De vergaderingen zijn ook via een livestream te volgen.

Nederweerter opkomst boven landelijk gemiddelde
Vorige week vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In Nederweert kon kiezers op zeven partijen hun stem uitbrengen. Bijna 55% van de kiesgerechtigden in de gemeente Nederweert, 54,37% om precies te zijn, bracht zijn of haar stem uit. Een percentage dat ruim boven het landelijk gemiddelde lag!

Spannende uitslagenavond
Net zoals vorig jaar tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer kon er op drie dagen gestemd worden. Burgemeester Op de Laak bezocht op woensdag alle stembureaus en bracht een presentje mee om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Rond 21.30 uur begon een spannende uitslagenavond in Sportcentrum De Bengele. Onderstaand de uitslag op zetelniveau.

Live te volgen of thuis kijken
Voordat de nieuwe raadsleden aan de slag kunnen wordt eerst afscheid genomen van de zittende raadsleden. Dat gebeurt op maandag 28 maart. Dan worden ook de geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden onderzocht. Op 30 maart wordt de nieuwe raad geinstalleerd. Publiek is bij beide bijeenkomsten welkom. Daarnaast zijn de bijeenkomsten te volgen via een livestream op de website en hier op Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie