Skip to content

Opbrengst Goede Doelen Winkel Nederweert weer optimaal

Redactie
13 april 2022 | 11:00

Advertentie

De Goede Doelen Winkel aan de Kerkstraat 76 in Nederweert zet zich al 13 jaar in voor goede doelen in de derde Wereld en plaatselijke maatschappelijke doelen. De opbrengst is dit jaar, ondanks de tijdelijke sluiting, weer optimaal.

Goede Doelen Winkel Nederweert

De vrijwilligers zetten zich geheel belangeloos in om dit te realiseren.

Over 2021 kunnen ze ruim € 14.000 verdelen over de aangevraagde doelen. De vrijwilligers hebben hun uiterste best gedaan om dit geld bij elkaar te krijgen via de verkoop van mooie, leuke spullen en kleding. Er kan volop gesnuffeld worden in de winkel. Het aanbod is divers en de prijzen zijn klein. Ook voor een cadeautje of iets leuks voor de kinderen kan men terecht in de winkel De opbrengst van de verkochte spullen gaat naar maatschappelijke doelen, aangevraagd door de plaatselijke bevolking. Zij zetten zich in voor maatschappelijke doelen in de derde wereld en gaan zelf met het toegekende geld naar het gebied waar de steun nodig is. Hierdoor zijn wij er van overtuigd dat het geld op de juiste plaats terecht komt.

De bezoeker aan de winkel ziet een mooie net opgeruimde winkel met een ruim aanbod aan kleding, voor het merendeel dameskleding, sieraden en schoenen. Ook handige en bruikbare spullen voor interieur en huishouden en klein speelgoed, zijn aanwezig, inclusief prachtig serviesgoed ‘van oma’. Er is nog behoefte aan kleine spullen zoals babyspullen. Alle spullen in de winkel worden gratis gedoneerd. De vrijwilligers nemen de gebruikte spullen in ontvangst voor de verkoop, mits deze in goede staat zijn. Met kleine prijzen realiseren de vrijwilligers een groot resultaat. Kleding die niet in de winkel wordt verkocht, gaat naar de kledingcontainer bij Boerderijwinkel Linders-Wijen in Strateris. of fam. Van Eijk op de Hoofstraat waar deze opgehaald wordt door de Salvatoriaanse Hulpactie. Zij ondersteunen projecten van missionarissen, missiezusters, ontwikkelingshelp(st)ers en plaatselijke doelen zoals de Venezuela werkgroep en het adoptiefonds van Pater Konings.

De stichting Goededoelenwinkel doneert jaarlijks aan doelen in de derde Wereld landen alsook kleine bedragen aan lokale organisaties zoals Scouting, Jong Nederland en de harmonieën.

Het bestuur, bestaande uit de dames Mia Gubbels, Nel Klapwijk, en Marleen van Schaijk, baseert de keuze op de zekerheidsgarantie dat hun (dus jouw) geld goed terecht komt. Daarom kiezen zij en de vrijwilligers voor doelen waarvan de belangen door Nederweerter mensen worden behartigd.

Donaties 2022
Stichting Adadyia, vertegenwoordigd door Doortje Linders uit Nederweert-Eind, die geld rechtstreeks doneert voor verbetering van de positie van vrouwen in Burkina Faso. Verdere donaties zijn voor de kleinschalige lokale projecten in de Derde Wereld, zoals het Centrum voor Geestelijk gehandicapten in Benin van de Stichting Vrienden van Toyo. Ook ondersteund worden projecten in Gambia (Kinderarts Pa Bojang) en Cuba (Cuba Adelante) die zich richten op de inkoop van medicatie en hulpgoederen voor moeders en kinderen. en Stichting Leergeld in Weert heeft een donatie ontvangen, evenals de Hospice, Repair café, Zonnebloem, Renovatie Kapel in Ospel en huiskamerproject Ospel, Nederweert en Stichting Minima i.o. Nederweert. Totaal ruim € 14.000

Openingstijden winkel: dinsdag 13.30 – 17.00 uur en woensdag, donderdag en vrijdag van 10 – 17.00 uur. Voor meer informatie zie onzdee website: www.gdwnederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie