Skip to content

Buurtvereniging Heidebuurt viert 50 jarig jubileum

16 april 2022 | 9:00

In 2020 bestond de buurtvereniging Heidebuurt in Heythuysen 50 jaar! Reden voor een feestje natuurlijk, maar door corona liep het allemaal anders… Nu twee jaar later komt het er dan toch van!

Buurtvereniging Heidebuurt

De geschiedenis van de Heidebuurt voert ver terug naar de periode van het werkkamp van de Ambonezen aan de Hollander. Al in 1944 gaf het bisdom toestemming om in de kantine van dit werkkamp de H.Mis te lezen. De H. Mis werd ook druk bezocht door omwonenden. Om dit samenkomen meer vorm te geven werd in het voorjaar van 1957 besloten de Buurt Heide op te richten. De contributie was toen Fl.2,50 per jaar en er werden toen al verschillende activiteiten georganiseerd zoals deelname aan de carnavalsoptocht in Heitse, kienen en weidefeesten. In 1965 werd besloten tot de bouw van het Gemeenschapshuis. De bouw, die geheel in eigen beheer werd uitgevoerd, vorderde goed en op 30 juni 1968 werd het ‘Kirkske oppe Hei’ feestelijk ingezegend.

Om het beheer van het gemeenschapshuis in goede banen te leiden werd op 3 november 1970 een nieuwe buurtvereniging opgericht. Dit was Buurtvereniging Heidebuurt. Het ‘Kirkske oppe Hei’ kreeg naast een kerkelijk-religieuze functie ook steeds meer een rol in de organisatie van gemeenschappelijke niet-kerkelijke activiteiten en besloten werd om het de naam ‘Oos Hoes’ te geven. De oprichting van Buurtvereniging Heidebuurt is nu 50+2 jaar geleden. De Buurtvereniging Heidebuurt is springlevend, het Gemeenschapshuis ‘Oos Hoes’ is onlangs gerenoveerd en in zeer goede staat (zonder enige subsidie). Al met al is dit reden voor het vieren van een gouden jubileum.

Hei jubileumfeest
Het weekend van 10 & 11 juni 2022 staat in het teken van dit mooie 50+2 jarige jubileum. Op vrijdag 10 juni vanaf 19.00 uur vind een heel groot ‘Fout feest’ voor jong en oud plaats. Op zaterdag is er een besloten reuniefeest voor leden en oud-leden van de buurtvereniging met oa. een H.Mis, een expositie van de Heemkundevereniging Heitse en aansluitend een buffet.

Hei jubileumfeest vrijdag 10 juni
Muziekfeest met de Feest DJ’s Wipneus en Pim. De high-energy show van DJ’s Wipneus en Pim, vol herkenbare hits, is sinds jaar en dag een topper op elk feest, festival en evenement. Ook Marleen Rutten is die avond van de partij. Bezoekers kunnen deze avond losgaan op de klanken van DJ The Housebreakerz, DJ Diego en DJ Robin Rox. De buurtvereniging Heidebuurt hoopt natuurlijk dat zij veel mensen mogen verwelkomen op het Hei jubileumfeest op vrijdagavond 10 juni zodat we er een mooi feest van kunnen maken. Zorg dat je er bij bent en neem je vrienden en bekenden mee naar het feestterrein Oos Hoes in Heythuysen.

Hei jubileumfeest vrijdag 10 juni 2022
Feestterrein ‘Oos Hoes’ Heide 29 in Heythuysen
Een ticket kost €8,50 per persoon.
Klik hier voor kaartverkoop

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie