Skip to content

Mei maand = Wandel maand

Redactie
1 mei 2022 | 20:51

Advertentie

Kom in beweging en ga samen met Marly en Ans aan de wandel.

Wil je preventief werken aan je gezondheid door een gezonde levensstijl? Is de wil er wel, maar weet je niet hoe of heb je een stimulans nodig? Leefstijl- en Voedingscoach Marly organiseert de hele meimaand de WandelJezelfVitaal Challenge 2.2. Zo wordt dagelijks wandelen een automatisme en vast onderdeel van jouw gezonde leefstijl. Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Het heeft een positief effect op je hart, hersenen, longen en darmen. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit.

Wandel maand

Met de WandelJezelfVitaal Challenge wil Marly meer mensen in beweging brengen. Dat kan zijn: dagelijks 10.000 stappen, een half uurtje aan de wandel of een ommetje van minimaal 20 minuten wandelen. En dat 31 dagen lang zodat wandelen een vast ritme wordt in je dagelijkse leven, want gezond leven doe je zelf. De wandel app Ommetje van Erik Scherder, de bekende neuro-psycholoog helpt je daarbij. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een ommetje te maken.

Deze challenge is gratis, maar je kunt met een vrijwillige bijdrage de Toon Toppers van het Toon Hermans Huis in Weert en KWF steunen. Eén van die toppers is Ans Jagers. Ze gaat met haar dochter Sacha de uitdaging aan om op 1 september naar de top van de Mont Ventoux te wandelen, om te vieren dat ze de kanker heeft overwonnen. Lees haar verhaal hier. Ans is eigenaar van Larimar Massage Praktijk in Nederweert. En ze is zowel aanbieder als gast bij het Toon Hermans Huis in Weert.

De code voor het Ommetje wordt gedeeld in de Facebookgroep WandelJezelfVitaal. In deze besloten Facebookgroep worden iedere dag berichten geplaatst zoals foto’s, verhalen en mooie routes. Op deze manier wordt je steeds gemotiveerd om door te gaan. Voor de mensen die géén Facebook hebben is er een WhatsApp groep aangemaakt waar de code voor de Ommetje-app in is gedeeld. Het zou leuk zijn als we met z’n allen aan de wandel gaan, het is gezond voor jezelf en als je wilt steun je iedereen die met kanker te maken heeft/gaat krijgen. Doe jij ook mee? En misschien ken je nog iemand in je omgeving die met jou samen aan de wandel gaat.

Marly is Leefstijl- en Voedingscoach. Ze begeleidt mensen stap voor stap naar een gezondere leefstijl. Hierbij kijkt ze verder dan het eetgedrag en beweging. Ook mentaal, emotioneel en spiritueel horen daarbij. Preventief werken aan een gezondere leefstijl is een cadeautje dat je pas later uitpakt.

Aanmelden: www.voedingscoachmarly.nl of in de besloten Facebookgroep WandelJezelfVitaal

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie