Skip to content

Wanneer kun je weer naar de kermissen in Nederweert?

Redactie
3 mei 2022 | 8:22

Advertentie

“Nieuwe ronde, nieuwe kansen, pak die prijzen.” Wie ooit op de kermis is geweest, kent deze uitspraken. De voorbereidingen op de verschillende kermissen in de gemeente Nederweert zijn in volle gang en de datums zijn bekend. Dus kunnen de agenda’s getrokken worden.

Kermissen in Nederweert

Eerste kermis in Nederweert-Eind
De eerste kermis die plaatsvindt, is die van Nederweert-Eind. Van vrijdag 20 mei tot en met maandag 23 mei draaien daar de attracties op het Pastoor Maesplein. Voor zover bekend, komen de botsauto’s, de safaritrip, de rupsbaan, een draaimolen, trampolines en de buggy’s. Daarnaast zijn er diverse eetkraampjes en spelvermaak. De eerste kermis van het seizoen start spectaculair. Het eerste kwartier draaien de attracties gratis.

Exploitanten zien er naar uit
Volgens organisator Pierre Swinkels die de kermissen coördineert, zien de exploitanten er naar uit om het “volksvermaak weer naar de mensen te brengen.” De afgelopen jaren hadden de kermisexploitanten het bijzonder moeilijk vanwege de coronamaatregelen. Swinkels neemt dit jaar ook de organisatie van de kermis in Leveroy op zich.

Overige data kermissen
Welke attracties er precies op de overige kermissen komen, blijft nog even een verrassing. Wat wel al bekend is, is dat Ospel een attractie krijgt die in de gemeente nog nooit heeft gestaan. Zodra meer over de attracties bekend is, wordt dat onder meer bekendgemaakt via de Facebookpagina Kermis Nederweert en de lokale media. De kermis in Ospel is van vrijdag 24 juni tot en met dinsdag 28 juni. De kermis van Nederweert en Budschop is van vrijdag 26 tot en met dinsdag 30 augustus. De kermis in Leveroy staat gepland van zaterdag 9 juli tot en met dinsdag 12 juli.

Taken van gemeente
In het verleden werden de kermissen georganiseerd door de gemeente. Vanaf 2016 gebeurt dat door een kermisorganisatie en/of door inwoners. De gemeente heeft nog wel een taak op het gebied van veiligheid, vergunningverlening en communicatie. Daarnaast zorgen we ervoor dat de verschillende partijen en belanghebbenden zaken goed op elkaar afstemmen. Denk bijvoorbeeld aan het afzetten van wegen en het inrichten van de openbare ruimte.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie