Skip to content

Coalitieakkoord ‘Goed voor elkaar’ gemeente Nederweert ondertekend

Redactie
12 mei 2022 | 20:31

Advertentie

Op donderdag 12 mei presenteerden de lijsttrekkers van de partijen CDA, JAN en de Nederweerter VVD het coalitieakkoord ‘Goed voor elkaar’. Dat deden ze in de sfeervolle ambiance van Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind. Daarna werd het akkoord ondertekend en werd het aangeboden aan burgemeester Op de Laak. Ook stelden de drie wethouderskandidaten zich voor aan de aanwezigen en was er ruimte om informeel kennis te maken.

Coalitieakkoord Nederweert

De titel van het akkoord is ‘Goed voor elkaar’. Volgens de beoogde wethouders is dat een titel met betekenis. “We doen wat goed is voor elkaar en geloven in de kracht van de gemeenschap. Het individu komt het best tot zijn recht als die iets kan betekenen voor een ander. We zijn goed voor elkaar en hebben oog voor onze medemens. Onze inwoners kunnen rekenen op een mensgerichte overheid die handelt vanuit vertrouwen, maar die ook duidelijk en eerlijk is. Een overheid die heldere kaders schetst, maar ook maatwerk mogelijk maakt als dat beter is. We hebben onze zaken goed voor elkaar en zorgen dat de basis op orde blijft. Nederweert staat er financieel goed voor. Dat willen we zo houden. We zorgen voor goed evenwicht tussen mensen, middelen en organisatie, om te doen wat nodig is voor onze gemeente.

Ruimte voor inbreng
De nieuwe coalitie heeft bewust gekozen voor een akkoord op hoofdlijnen. Dat geeft ruimte voor inbreng van inwoners, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke partners en alle partijen in de gemeenteraad.

Extra raadsvergadering
De drie kandidaten worden voor benoeming voorgedragen tijdens een extra vergadering van de gemeenteraad op dinsdag 17 mei, om 19.00 uur in gemeenschapshuis De Pinnenhof in Nederweert. Tijdens deze extra raadsvergadering wordt tevens het coalitieakkoord aangeboden aan de gemeenteraad. Iedereen is van harte welkom de raadsvergadering bij te wonen. Je kunt de raadsvergadering ook volgen via de livestream op de gemeentelijke website of hier via Nederweert24.

Coalitieakkoord
Je kunt hier het gehele coalitieakkoord lezen. Daarnaast komen gedrukte versies van het coalitieakkoord beschikbaar in het gemeentehuis, gemeenschapshuizen en bibliotheek.

Advertentie

5 Reacties

  1. Wat een propaganda, Gemeente Nederweert!
    Mooie woorden om jezelf terug in het zadel te hijsen maar de tweede alinea van dit artikel geeft mij een nare bijsmaak.

    Evengoed succes voor de Bestuurders!

  2. Mooi!
    Dan kunnen jullie weer voortvarend aan de slag met de Randweg Nederweert!

    Verder gaan waar jullie in de 90’er jaren gestopt zijn (rotonde na carpoolplaats Nederweert).
    P.s. vergeet afslag “booldersdijk” niet.

  3. Het coalitie-akkoord leest prettig en klinkt als een klok. Maar dat is niet zo gek. Je kunt het er ook bijna niet mee oneens zijn, van welke politieke signatuur je ook bent, als je het in zo’n algemeenheden formuleert als nu gedaan is.
    Maar laten we eerlijk zijn: dat gold voor het vorige akkoord (2018-2022) ook. Maar de pijnlijke les die daar uit geleerd is dat het bleef bij loze woorden over ‘verbinden en betrekken’ maar de werkelijkheid was heel anders. Dat heeft niet te maken met of je voor of tegen windmolens bent, voor of tegen PMD-zakken, maar dat gaat over de stijl van besturen en doen wat je zegt. En over nivo.
    Fijn dat er een nieuwe wethoudersploeg zit die in elk geval voor tweederde niet besmet is met de oude cultuur van ‘regeren’. Nu alleen nog wachten op een verkiesbare burgemeester.
    En verder aan de slag met de buurten, inwoners, vrijwilligers in Nederweert. Er is veel reparatiewerk te verrichten.

  4. Goed voor elkaar?
    Er is al stevig genetwerkt.
    Het buitengebied is prominent aanwezig.
    Ik mis de kernen en de wijken. Hier kun je ook goed voor zijn. Er wonen de meeste burgers.
    Hier spelen ook zaken als ondermijning, luchtkwaliteit, geluidsoverlast, verkeersveiligheid, de gezondheid van de burgers, de sociale cohesie etc.
    Ik hoop dat “goed voor elkaar” niet alleen is voor de clientèle en voor de meerderheid in de coalitie,
    maar ook voor de overige burgers.
    Een nieuwe wethouder ploeg, we hopen dat het goed komt!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie