Skip to content

Zondag 22 mei Lente op Eynderhoof met schapen scheren

Redactie
19 mei 2022 | 13:00

Advertentie

Schapen en wol: denk je aan de één, dan denk je ook meteen aan de ander. De dikke warme vacht houdt de schapen in de winter warm, maar wanneer de vogeltjes gaan fluiten en de eerste zonnestralen doorbreken kan de warme jas uit. Dus: tijd om te scheren.

Schapen scheren

Op Eynderhoof kan je leren wanneer een schaap geschoren moet worden, en hoe je dat kunt (laten) doen. Het belooft een interessante en actieve dag te worden want er is veel te beleven, te genieten en te doen. Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof. In onze zagerij “Bi-j Maantje “ worden vandaag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken. Ook de kindergidsen zijn aanwezig die met de kinderen dromenvangers gaan maken.

Je kunt in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door de bakkers in het eigen bakhuis. De muziek wordt ingevuld door The Ray Stabbing Singers. Het popkoor streeft er naar om regelmatig een eigen show te presenteren en treedt daarnaast geregeld op bij verschillende gelegenheden in Weert en omstreken.

Mocht je interesse hebben om eens te komen luisteren dan kan dat. Je bent van harte welkom op zondagmiddag vanaf 13:00 uur.

Het museum is op 22 mei open van 13.00 tot 17.00.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie