Skip to content

De 555e verjaardag, daar wil je toch bij zijn!

25 mei 2022 | 10:00

Eens stond op facebook: “Bijzonder moment. Terug van een week vakantie. De toren van Nederweert zichtbaar in de verte. Blijft mooi.” Met daaronder een zomerse foto waarbij hét Nederweerter herkenningspunt letterlijk hoog boven het maisveld uittorende. En dat al meer dan vijf eeuwen lang. Sta daar maar ‘ns bij stil. Dus…tijd voor een feestje op woensdagavond 13 juli 2022!

Lambertustoren

Verjaardagsfeest
Het verjaardagsfeest is voor iedereen die houdt van lekker eten, live muziek, entertainment, humor en gezelligheid. Het programma is in de openlucht op het Lambertushof in Nederweert. De toren viert namelijk met iedereen die dat wil het 555-jarig bestaan. Is dat suf? Nee, dat is het niet. Is dat gezellig? Ja, dat is het wel. Is dat voor iedereen? Yep, iedereen kan erbij zijn. Jong en oud. Even aanmelden en jouw plekje bij dit verjaardagsfeest is gegarandeerd. 

Smakelijke belevingsavond
De smakelijke belevingsavond met muziek en entertainment kost € 39,50 per persoon. Kinderen t/m 15 jaar slechts € 20,-. Opgeven kan tot uiterlijk 6 juli 2022 door een mail te sturen naar info@torenfeesten-nederweert.nl. Je bent dan verzekerd van een plekje. Vermeld bij aanmelding met hoeveel volwassen en kinderen je deelneemt. Geef tevens aan of de voorkeur uitgaat naar vlees, vis, of vegetarisch. 

Wie werken er mee
Het diner is een samenwerking van de restaurants Siem, Diverso en De Slak en ijssalon Florence. Het ‘terraspersoneel’ is van onder andere van Toneelvereniging De Krottepoffers. Live muziek is er van The Hot Buskers. Entertainment onder andere van Magic Herman. Ze hebben er zin in!

Programma woensdag 13 juli 2022

  • 18.00 uur inloop
  • 18.30 uur aanvang live muziek, entertainment & diner
  • Ca. 22.00 uur einde

Locatie: Lambertushof Nederweert

Toren startpunt voor Torenfeesten
Drie jaren geleden werd de laatste grote restauratie van de toren afgerond. Daar gaat dit feestje niet over. Het 555-jarig bestaan is door de organisatie juist aangegrepen om hét baken van Nederweert, ook wel de Peelwachter genoemd, in het spotlicht te zetten. Dit verjaardagsfeest is tevens bedoeld als startpunt van jaarlijkse activiteiten en festiviteiten bij en rondom speciale locaties in Nederweert, zoals de Lambertustoren. Daarom noemen we het voortaan de Torenfeesten.

Laat je verrassen op 13 juli
Voorzitter en vm. burgemeester van Nederweert, Fons Jacobs: “De toren is ‘van’ alle Nederweertenaren. Al generaties lang. Daardoor maakt het deel uit van ‘onze’ identiteit. Als je van verre de toren ziet, dan weet je…je bent bijna thuis.” Burgemeester Birgit Op de Laak vertegenwoordigt het eigenaarschap van dit rijksmonument en treedt op als ambassadeur. “Deze bijzondere verjaardag van de toren is alle reden voor feest! Geniet van wat Nederweert te bieden heeft: historie, live muziek, vertier, gezelligheid en samen eten. Laat je verrassen. Jij komt toch ook op woensdagavond 13 juli?”  

Kijk voor meer informatie ook eens op: www.torenfeesten-nederweert.nl. In aanloop naar het feest zal de site zich steeds verder met informatie vullen. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie