Skip to content

Canto Ostinato Immersive in Franciscus Huis

Redactie
1 juni 2022 | 17:00

Advertentie

©Anne Claire de Breij

Op zondag 26 juni om 15.00 uur zijn vocaal ensemble Wishful Singing en organist Aart Bergwerff in Franciscus Huis Weert te horen met Canto Ostinato Immersive. Canto Ostinato van Simeon ten Holt – vaak liefkozend ‘de Canto’ genoemd – is bij uitstek een meditatief stuk. Elke uitvoering is uniek. Het aantal herhalingen, de dynamiek en de speelmanier laat de componist aan de uitvoerders. Aart Bergwerff maakte een arrangement speciaal voor orgel en de vrouwenstemmen van Wishful Singing. De zangeressen bevinden zich tijdens de uitvoering tussen het publiek. Bezoekers kiezen zelf een stoel of matje in de ruimte en kunnen tijdens het concert een slaapmasker dragen om zo dit ruimtelijke effect nog sterker waar te nemen.
Kaarten en meer informatie: www.wishfulsinging.nl/concertagenda.

Canto Ostinato Immersive

Canto Ostinato staat al jaren in de top 10 van de jaarlijkse Klassieke Top 400 van Radio 4. Simeon ten Holt schreef het stuk oorspronkelijk voor piano. Aart Bergwerff heeft de compositie nu gearrangeerd voor orgel en vrouwenstemmen en voegt hiermee een heel andere dimensie toe aan dit wereldberoemde werk. Wishful Singing en Aart Bergwerff gaven deze versie van de Canto Ostinato samen uit op cd.

Aart Bergwerff is een gedreven en veelzijdig musicus. Hij houdt van spannende en avontuurlijke programmering en heeft enerzijds een passie voor het klassieke repertoire en zoekt anderzijds graag naar nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Aart Bergwerff is organist van de Grote Kerk te Breda, hoofd- vakdocent orgel Rotterdams Conservatorium (Codarts) en veel gevraagd gastorganist.

Wishful Singing bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen met loepzuivere stemmen. Met grote passie en expressie zingen zij een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. Ook voeren zij graag hedendaags repertoire uit. In de afgelopen jaren betovert het ensemble haar publiek bovendien met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans. In 2021 ontwikkelden de zangeressen het programma Zing je Sterk, waarin zij Long Covidpatiënten met zang- en ademoefeningen ondersteunen bij hun herstel.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie