Skip to content

Brug 15 langer afgesloten dan 17 juli

Redactie
13 juni 2013 | 17:28

Advertentie

Sloop brug 15 in NederweertInmiddels is het bovendek van de oude brug helemaal ‘gestript’ en is er zicht op de status van het onderstel. Ondanks dat deze nog in erg goede staat verkeerd, dient er een aantal aanvullende herstelwerkzaamheden uitgevoerd te worden. Hierdoor moet de planning worden bijgesteld.

Binnen het budget van 1,8 miljoen euro én voor de kermis een betere verbinding creëren tussen de kern Nederweert en Budschop. Met die opdracht ging het bedrijf Strukton voortvarend aan de slag bij Brug 15. Doordat ze te maken hebben met een oude brugconstructie en ze niet volledig zicht hadden op de kwaliteit van de brug, wisten ze dat de planning sterk afhankelijk zou worden van zaken die ze gedurende de uitvoering zouden tegenkomen. Hierdoor lijkt het op het ene moment heel snel te gaan en op het andere moment iets langzamer. De oorspronkelijke planning haalt Strukton nog steeds. Dat betekent dat de brug voor de kermis wordt opgeleverd. Op vrijdag 23 augustus om precies te zijn, staat de feestelijke opening gepland gelijktijdig met de opening van de vernieuwde Brugstraat. Daarover later meer.

Nadat de brug gestript is, is ter hoogte van de oude voegen wat schade geconstateerd aan de stalen constructie. Deze wordt de komende weken gerepareerd. Daarna kan de opbouw van het nieuwe brugdek beginnen en vervolgens het koppelen van de twee brugdelen. De extra werkzaamheden kosten uiteraard extra geld. In het budget hadden ze dit voorzien door hiervoor een post voor onvoorziene werkzaamheden op te nemen. Ze blijven daarom binnen het budget dat de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld.

Brug 15: “Aanvullende herstelwerkzaamheden”

Ook in de fabriek wordt nog gewerkt. Brug 15 krijgt nieuwe verlichting met een jaren ‘30 uitstraling. In verband met de herstelwerkzaamheden lukt het de aannemer niet om de brug op 17 juli te openen voor het gemotoriseerd verkeer. Er zal wel tijdens de bouwvak doorgewerkt worden, om de afsluiting zo kort mogelijk te houden.

In een eerdere nieuwsbrief en ook in het Gemeente Contact riep de gemeente fietsers op om de aanwijzingen op de borden te respecteren. Veel fietsers stapten niet af en dat zorgde voor gevaarlijke situaties. Ze zien dat het gedrag verbeterd is en dat is positief.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie