Skip to content

Het taboe rond stress

Redactie
13 juli 2022 | 11:00

Advertentie

Er is nog steeds een groot taboe rondom stress. En dit terwijl bijna 9 op de 10 Nederlanders ervaart stress in dagelijks leven, dit is 88% van de Nederlandse bevolking.

Het taboe rond stress

Vaak wordt het gek gevonden als niemand last ervaart van stress, en al gauw word rond vertelt dat diegene wel niet sterk zou zijn. Er is ook veel onbegrip voor overspannen mensen. Veel hoorde uitspraken zijn dan ook ‘je laat je toch niet gek maken door stress of eentje die ik veel gehoord heb ‘waar zou jij stress van hebben?’. Dit zij uitspraken waarmee je deze mensen nog meer neer haalt.

Er wordt vaak gedacht dat je geen stress zou mogen hebben, de waarheid is dat iedereen ja iedereen wel eens stress heeft. Het hebben van stress is niet het probleem! In 99% van de gevallen zit het probleem in het niet goed omgaan met deze stress. Voor mij is hoe je met je stress omgaat de kern, vanuit daar kun je eraan gaan werken.

Laat zelf geen taboe rondom stress ontstaan, praat erover met anderen en leg ze uit welke invloed stress op jouw leven heeft. Je zult zien dat de mensen om je heen ineens meer begrip voor je hebben. En de mensen die dat niet hebben kun je beter laten gaan, die zullen jou alleen maar nog verder omlaag trekken.

Het hebben van stress is dus helemaal geen taboe, zeker niet omdat zoveel mensen er last van hebben!

Wil jij graag samen met iemand kijken naar hoe jij omgaat met stress? Neem dan contact met mij op via mijn website. Dan kijken we samen waar je staat en hoe ik je kan helpen.

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

3 Reacties

  1. Hoi Petra.
    Weet je wat bij mij stress geeft?
    Als ik mijn werk niet goed kan doen en
    alleen maar doen wat op papier staat, dan
    heb ik stress. Vlug,vlug en weer verder.
    Er zijn afspraken met de klant alleen wat op papier staat.
    Daar moet je mee om kunnen gaan.
    Ik gun mezelf geen pauze.

  2. Stress.., als naar het gemeentehuis moet en er weer ambtenaren zijn die je de zeik lauw maken om niks.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie