Skip to content

NTC’72 Pinnenland-tennis-toernooi, Nederweert viert feest

15 juni 2022 | 14:00

Het grote tennistoernooi Pinnenland heeft na een inmiddels rijke historie, weer een nieuw hoogtepunt bereikt. Er zijn nog gaatjes in de wedstrijdplanning en inschrijven kan nog via toernooi.nl. Pinnenlandtoernooi staat dit jaar in het thema van het jubileum van NTC’72.

NTC’72 Pinnenland toernooi

Nu zullen er van die lieden rondlopen die de spijkers op laag water gaan zoeken, die mensen die denken in grote lijnen maar leven in het detail, je weet wel die mensen die niet naar het geluk van de menigte, maar naar de voorspoed van de eenling kijken. Maar vergeet niet dat een vat vol geleerdheid nog geen druppel wijsheid waard is.

Het eerste Pinnenland toernooi vond plaats in 1984. In 2008 werd het 25-jarig bestaan van het Pinnenland toernooi gevierd, een jaar te vroeg. Om deze lijn door te zetten zal het 50-jarig Pinnenland-bestaan in week 31 van 2030 gevierd worden. Ook bestaat de club dit jaar 50 jaar en zullen er gouden vlaggen tijdens Pinnenland hangen. Eetcafé De Kleine Winst, de hoofdsponsor, is druk met de voorbereidingen van de 40 jaar oude Hollandse gerechten en heeft jagers in Amerika dit keer geen opdracht gegeven om blauwschub kwartels aan te leveren, aangezien die in Nederland zijn uitgestorven. Dit in verband met de stikstof-crisis. De genoemde kwartel (de Callipepla squamata) behoort tot de groep van de boomkwartels. Zij leven grotendeels op de grond, maar slapen bij voorkeur in bomen of struiken. Deze kwartel komt nu nog voor in woestijnachtige graslanden en droge gebieden in Amerika (Californië, Nevada, Nieuw-Mexico, Kansas, Texas en Colorado) en is gewend aan hoge temperaturen en droogte.

Nugget“, zoals de kantine is gedoopt zal zoals de rest van het park goud en oranje kleuren. Baan 6 is omgedoopt naar de “Kiezel en kei-baan” met een knipoog naar een van de oprichters, baan 4, de beruchte “Kookketel” genoemd naar een van de voormalige voorzitters . Baan 5 wordt “de Molen” genoemd. Iedereen met een minstens 40 jaar oude Nederlandsche oldtimer, mag deze parkeren op het park en ontvangt tevens een gratis consumptie.

De officiële opening is op 31 juli om 12.00 uur middels het knippen van het lint door een hoogwaardigheidsbekleder (de identiteit mag om veiligheidsredenen nog steeds niet worden vrijgeven). Daarna zal niemand minder dan Paul van der Sande op de “Kookketel-baan“, met een platte pan een regelrechte Ace gaan slaan tegen de Voorzitter NTC’72 Heer Matthijs Kaan.

In verband met de veiligheid zullen er weer extra veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Vloeistoffen en gels zijn niet toegestaan op het park tenzij: (1) verpakt in verpakkingen van maximaal 100 ml en (2) deze verpakkingen in één gesloten doorzichtige hersluitbare plastic zak zitten van maximaal één liter (maximaal één plastic zak per bezoeker) (3) Zie voor verdere details en opsommingen de folder ‘Nieuwe EU-regels voor sport-tassen’. In verband met Corona wordt er gehoest in de elleboog en handen zovaak gewassen als noodzakelijk. Mondkapjes zijn alleen dan verplicht als er in de kantine meer mensen aanwezig zijn als 8 per vierkante meter.

Van maandag 1 tot vrijdag 5 augustus zullen er vanaf 17.30 uur tot in de late uurtjes boeiende wedstrijden gespeeld gaan worden. Dit jaar zullen reserveringen op het terras niet meer mogelijk zijn. Kom dus op tijd voor de beste plekken naast de verschillende speelvelden. Op vrijdag 5 Augustus wordt het finaleweekend ingeluid door de grote feestavond met live entertainment en een BBQ voor spelers en toeschouwers. Zondag 7 Augustus zijn de de spetterende finales.

Het finaleweekend zal wederom een niet te missen evenement gaan worden. Adres van het park is De Bengele in Nederweert. Schrijf je in via toernooi.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00

Advertentie