Skip to content

Bewoners keren terug naar St. Joseph Nederweert

Redactie
17 juni 2013 | 12:21

Advertentie

St Joseph Nederweert De ontmoetingLangs de Zuid-Willemsvaart in Nederweert lag sinds begin jaren zestig van de vorige eeuw een ‘bejaardenhuis’, zoals het toen heette. Dit zorgcentrum St. Joseph is in 2011 afgebroken en op die plek is een modern zorgcentrum gerealiseerd van drie woongebouwen met groepswoningen. De bewoners nemen er deze week hun intrek. Eerder hebben ze al een kijkje mogen nemen bij het nieuwe onderkomen.

De bewoners van het oude St. Joseph hebben vanaf 2011 vanwege de nieuwbouw tijdelijk in zorgcentrum De Wei-jer in Weert gewoond. Op 19 en 20 juni keren zij terug naar hun vertrouwde plek in Nederweert. Het nieuwe St. Joseph vormt de spil in de woonservicezone van Nederweert; het gebied waarin welzijn en zorg voor de inwoners van de gemeente zich concentreert.

Kleinschalig wonen
Bijzonder aan het nieuwe zorgcentrum is de volledige indeling van groepswoningen. Riet van den Broek, directeur Zorg Regio van de Stichting Land van Horne: “Deze kleinschalige vorm van wonen biedt cliënten een veilige, herkenbare woonomgeving, waarin zij zich maximaal ‘thuis’ voelen. St. Joseph biedt welzijn en zorg aan ouderen met somatische klachten (32 plaatsen) en aan ouderen met dementie (58 plaatsen). Dit doen we natuurlijk samen met mantelzorgers en vrijwilligers.” Daarnaast beschikt het zorgcentrum over een gespecialiseerde afdeling waar 8 patiënten met de ziekte van Huntington zorg ontvangen.

In de drie woongebouwen is ruimte voor gezamenlijke activiteiten, er is een gezamenlijk terras en er zijn rustige plekjes voor de nodige privacy. Tussen de omliggende gebouwen ligt een binnentuin met een dierenverblijf. Het terras van het restaurant biedt uitzicht op de Zuid-Willemsvaart.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02
Fotograaf Risse Groep
Kom jij speeddaten?
16 september 2024 | 19:35

Advertentie