Skip to content

Eerste Tanzaniaanse baby op weegschaal

Redactie
14 juni 2013 | 17:26

Advertentie

baby op weegschaal in UwembaHet ziekenhuis SJG Weert heeft onlangs twee babyweegschalen geschonken aan Stichting Peramiho uit Weert. Monique Derrez en Leon van Enckevort hebben inmiddels de weegschalen persoonlijk overhandigd aan medewerkers van het St. Anna’s Health Centre in Uwemba, Zuid-Tanzania.

Het St. Anna’s health Centre zet zich onder andere in voor zwangere vrouwen, baby’s en kinderen onder de 5 jaar. Deze kliniek wordt gerund door Missionary Benedictine Sisters uit Peramiho, onder leiding van Sr. Rosann. Sr. Bernarda is de leidinggevende van het St. Anna’s Health Centre in Uwemba. Een klein plaatsje op 2000 meter hoogte, in de bergen van Zuid-Tanzania.

De oude weegschaal had het toevallig enkele weken geleden begeven. Dat was nog zo’n zware, oude weegschaal met gewichten. Een baby op die manier wegen neemt tijd in beslag. Omdat het hier in de wintertijd koud is (10 graden) zijn de digitale weegschalen een grote uitkomst. In enkele seconden heb je het preciese gewicht van de baby. En dat is voor het kind wel zo fijn. Het St. Anna’s Health Center organiseert, naast de hulp in de kliniek, ook maandelijks clinics op locatie in omringende dorpen. Tijdens deze clinics geven ze inentingen en worden trainingen gegeven aan moeders op het gebied van gezondheidszorg van moeders en kinderen, ontwikkeling van kinderen en wordt informatie verstekt over het tegengaan van ziektes en de behandeling er van. Dit heeft tot gevolg dat de gezondheid van zowel moeder als kind sterk verbetert. Dit leidt tot minder kindersterfte. En daar zet Stichting Peramiho zich voor in.

Meer informatie kunt u lezen op www.moniquehelpt.nl. De stichting is ook te volgen via Facebook (Stichting Peramiho) en Twitter (Moniquehelpt).

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie