Skip to content

Opvang van Oekraïense vluchtelingen in Nederweert

Redactie
27 juni 2022 | 15:00

Advertentie

De gemeente Nederweert zorgt, samen met de andere gemeenten in heel Nederland, voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Nederweert biedt kleinschalige opvang voor middellange termijn.

Opvang van Oekraïense vluchtelingen

Sinds vorige maand vangt de gemeente Nederweert twaalf vluchtelingen op in de gemeentelijke opvang. Op deze locatie is nu uitbreiding mogelijk gemaakt, zodat nog zes vluchtelingen er een tijdelijk huis kunnen vinden. Deze vluchtelingen worden ondergebracht in woonunits op het perceel. De eerste unit is op 23 juni geplaatst en zal vervolgens ingericht worden. De toewijzing van vluchtelingen verloopt via de Veiligheidsregio.

Onderzoek naar overige opvanglocaties
De gemeente Nederweert onderzoekt nog meerdere locaties die via onder meer inwoners en ondernemers worden aangedragen als opvanglocatie. Deze locaties worden onderzocht op beschikbaarheid, haalbaarheid en kosten.

Informatiebijeenkomst voor Oekraïners
Op donderdag 16 juni organiseerde de gemeente samen met Vluchtelingenwerk en andere vrijwilligers een bijeenkomst voor Oekraïense vluchtelingen, mensen die Oekraïners opvangen en andere betrokkenen. De bijeenkomst werd goed bezocht. De aanwezigen ontmoetten elkaar en wisselden informatie uit.

Wekelijks spreekuur
Sinds maandag 20 juni is er wekelijks een spreekuur voor vluchtelingen in De Gunnerij. Dit spreekuur is elke maandag van 15.15 tot 16.15 uur. Oekraïners en betrokkenen kunnen hier zonder afspraak terecht om vragen te stellen of informatie in te winnen.

Meer informatie
Meer informatie over de opvang en hulp aan Oekraïners is te vinden bij Hulp aan Oekraine.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie