Skip to content

VIDEO: Gemeentecompliment voor Pleunis Mode

Redactie
5 juli 2022 | 18:00

Advertentie

Zaterdagmorgen kreeg Micheline Pleunis van Pleunis Mode Nederweert uit handen van burgemeester Op de Laak het gemeentecompliment Ondernemend Nederweert aangereikt.

Pleunis Mode

Pleunis Mode viert dit jaar het 135-jarig bestaan. Het was op 27 mei 1887 dat de overgrootmoeder van Micheline Pleunis, huidige eigenaar en vierde generatie, een bedrijf startte in Nederweert. Oma Hendrika, beter bekend als ‘Klokke Drika’ begon in de Brugstraat met een kruidenierswinkel, op de locatie waar de modezaak nu nog ligt. Ze was weduwe en startte uit armoede een winkeltje. In de dertiger jaren kwam Pie Pleunis (opa van Micheline) in de winkel erbij en hij breidde het assortiment uit met stoffen lappen, waar de mensen in die tijd zelf kleren van maakten. Dat was het begin van Pleunis Mode.

Opa Pie verkocht in die jaren zowel dames-, heren- als kinderkleding en daarnaast ook lingerie en huishoudtextiel zoals dekens en gordijnen. In 1955 kwam Theo (vader van Micheline) in het bedrijf werken. Na hun huwelijk kwam ook de vrouw van Theo, Mia Pleunis-Koppen (moeder van Micheline), mee helpen. Enkele jaren later stopten ze met de verkoop van stoffen. Begin jaren tachtig deden ze de heren- en kinderkleding de deur uit en specialiseerden ze zich in damesmode. Dochter Micheline was inmiddels geboren en liet al op jonge leeftijd blijken dat ze interesse had om de zaak over te nemen. In 1994 werd ze mede-eigenaar van Pleunis Mode en in 2005 eigenaar.

Pleunis Mode is een toonaangevende damesmodezaak met klanten uit Nederweert en uit de regio. De winkel is stevig verankerd in de Nederweerter gemeenschap en bestaat 135 jaar. Daarom is dit jaar het Gemeentecompliment Ondernemend Nederweert voor Pleunis Mode.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie