Skip to content

Winnaar gedicht kunstwerk nieuwbouwplan bekend!

Redactie
8 juli 2022 | 16:20

Advertentie

Vier mooie gedichten, aangedragen door inwoners die reageren op de oproep, zijn op de braderie van 17 juni door Elke Nieskens voorgedragen. Gedichten over de historie van het gebied rondom het nieuwbouwplan aan de Burgemeester Hobusstraat. Elke speelde een oude bekende Nederweertenaar, namelijk Marie Katrien, van wie een kunstwerk in het centrum van Nederweert staat. 

Winnende gedicht

Inwoners konden stemmen op hun meest favoriete gedicht. In totaal hebben 86 mensen hun stem uitgebracht. Het gedicht dat er met de meeste stemmen uit sprong is het gedicht van Ilse Jeurninck, genaamd ‘Nederweert blijft in beweging’. Ze vroegen de stemmers waarom ze dit gedicht kozen: “De tekst is pakkend”, “Het is kort en krachtig”, “Zowel oud als nieuw”, waren enkele reacties.

Nederweert blijft in beweging
Waar vroeger oom Piet beheerder was
Sporters groot en klein elkaar vonden
Treffen vanaf nu jong en oud zich
|Boven elkaar en ook daar onder
Samen bouwend aan een nieuw thuis
Als buren van ons Nederweerter
“stadhuis”

Ilse is onlangs door wethouder Carla Dieteren en Chris Verstappen (voorzitter OVN) in de bloemen gezet. Daarbij ontving ze ook een OVN-waardebon. Van harte gefeliciteerd Ilse!

Kunstwerk nieuwbouwplan; hoe nu verder?
Nu het winnende gedicht bekend is gaan ze een aantal kunstenaars uit de regio benaderen. De kunstenaars zijn door de werkgroep (burgemeester Birgit Op de Laak, wethouder Carla Dieteren en Chris Verstappen (OVN)) geselecteerd. Hen wordt gevraagd om een schetsontwerp te maken en hun schets via een pitch te presenteren. Uit de ingediende ontwerpen wordt één schets gekozen. 

Gedicht ter inspiratie
De betreffende kunstenaar zal het kunstwerk voor het nieuwbouwplan vervaardigen. Het winnende gedicht van Ilse wordt ter inspiratie gebruikt en in of bij het kunstwerk verwerkt. In welke vorm dat is staat de kunstenaar vrij. ”We gaan er vanuit dat de kunstenaar ons weet te verrassen!

De kunstenaar en zijn werk
Voor het eind van het jaar maken we de kunstenaar bekend. ”Wij volgen de totstandkoming van het kunstwerk op de voet en zullen u hierin meenemen. Het kunstwerk zal naar verwachting in het voorjaar van 2023 geplaatst worden. Ook hierover informeren we u te zijner tijd.

Dichters bedankt!
De gemeente Nederweert dankt alle schrijvers die de moeite hebben genomen om een gedicht in te zenden. De schrijvers van de gedichten die zijn voorgedragen op de braderie en niet de meeste stemmen hebben gekregen, ontvingen een waardebon van de OVN. ”Hopelijk kunnen wij in de toekomst nog eens van hun talenten gebruik maken. Voor nu de eer dat hun gedicht op de braderie in een leuke act is voorgedragen door Elke Nieskens.”

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie