Skip to content

Tijdelijke verandering van hardheid en kalkafzettendheid drinkwater

Redactie
8 juli 2022 | 17:00

Advertentie

WML maakt voor de productie van drinkwater naast grondwater ook gebruik van Maaswater. De kwaliteit van de bronnen wordt dagelijks gecontroleerd. Drinkwater is het best bewaakte levensmiddel van Nederland.

Drinkwater

Mocht de kwaliteit van een van de bronnen op enig moment niet aan de eisen voldoen, dan neemt WML direct maatregelen. Dat is een reguliere procedure. Aangezien in het Maaswater een onbekende stof is aangetroffen, heeft WML uit voorzorg de inname van Maaswater voor de productie van drinkwater tijdelijk gestopt. Nu de situatie langer aanhoudt dan gebruikelijk, schakelt WML op dinsdag 12 juli op deze locatie over op de daarvoor ter beschikking staande back-up, namelijk het gebruik van (diep) grondwater. De kwaliteit van je kraanwater blijft onberispelijk. Wel verandert de samenstelling enigszins. De verandering zal geleidelijk plaatsvinden.

Wat merk je hiervan
De toename van de hardheid en de mogelijke afzet van kalk kan merkbaar zijn, bijvoorbeeld door een laagje op de thee, kalkaanslag op glaswerk, kranen of douchewanden. De hardheid van het water voldoet hiermee overigens nog steeds aan de wettelijke voorschriften. De situatie is tijdelijk. Zodra de kwaliteit van het Maaswater weer voldoet aan de strenge eisen, gaan hardheid en kalkafzettendheid weer terug naar het oorspronkelijke niveau. Op deze website kun je zien wat er precies verandert aan hardheid en kalkafzettendheid en vind je meer informatie over hardheid van water in het algemeen.

Advertentie

1 Reactie

  1. Hoe lang hebben we deze “onbekende stof” via de kraan in huis getapt? En wat is deze “onbekende stof”? Dat kunnen ze natuurlijk zien, het is niet zo dat er opeens buitenaardse moleculen gevonden zijn neem ik aan. Lijken me vrij relevante vragen en het feit dat deze niet beantwoord zijn in het nieuwsbericht is verontrustend te noemen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie