Skip to content

Ospelse Molendagen op 20 en 21 augustus

Redactie
13 juli 2022 | 17:00

Advertentie

Onder het thema van “van Boer tot Bakker” organiseren de molenaars van molen de Korenbloem te Ospel voor de zevende keer de Ospelse Molendagen. Iedereen is uitgenodigd om te komen genieten van de heerlijke geur van het malen van het graan.

Ospelse Molendagen

Zondag
Op zondag zullen er activiteiten plaatsvinden van 10.00 uur tot 16.00 uur. Er is deze dag gratis toegang. Op deze bijzondere dag worden de machines die de boer vroeger gebruikte voor het zaaien en dorsen tentoongesteld. Zo wordt het gehele proces van het graan bij de boer, tot het malen op de molen in beeld gebracht, waaronder bijvoorbeeld ook oude tractoren en een maaidorser. Verder zijn er nog klein landbouwmaterialen te bezichtigen die de boer vroeger gebruikte op de boerderij en het land. Deze machines zijn nog compleet zoals ze vroeger gebruikt werden bij het telen van het graan en geheel gerestaureerd. Op zondag vertellen de eigenaren zelf over het functioneren van deze machines en tevens het historisch verhaal van de boeren uit die tijd. Ook is er koffie met wafels en voor de kinderen is er een springkussen en een grabbelton.

Expositie
Er is een expositie van foto`s van fotograaf Wim Verdonschot uit Meijel. De foto’s op deze expositie geven een algemeen beeld van zijn werk, zoals sfeerfoto’s uit o.a. de Peel, Nieuw Zeeland en Lake Victoria (Kenia) vooral s’morgens rond zonsopkomst, portretten van mens en dier, macrofoto’s van o.a. insecten en andere schoonheden uit de natuur, af en toe een gebouw en nog meer.

Op zaterdag 20 augustus is de molen en de molenwinkel geopend en in werking maar zijn er verder geen activiteiten.

Winkel
De winkel onder in de molen is open tijdens deze dagen en het is mogelijk om diverse soorten meel te kopen. Onder andere pannenkoekenmix, Doospelsbroodmix, Turfstekers-en Vlikkestekers meergranen, samengesteld van diverse soorten granen gemalen op de molen en verder ook spelt, rogge en tarwemeel en streekproducten.

Je bent van harte welkom. Voor meer informatie kun je ook de website van de molen bekijken.
Overige activiteiten 2022: iedere 2e, 3e en 4e zaterdag van de maand is de molen te bezoeken (in september is de molen wegens onderhoudswerkzaamheden dicht).

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie