Skip to content

Muzikaal talent in Ospel, volle zaal bij De Vlik

Redactie
16 juli 2022 | 13:19

Advertentie

Donderdag 14 juli namen ruim 100 leerlingen van de groepen 3, 4 en 5 van BS De Schrank in Ospel deel aan de afsluiting van het project Blaasmuziekwinkel.

Blaasmuziekwinkel

In een warme en tot de nok toe gevulde zaal van De Vlik traden zij op voor ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere bekenden. Ze werden begeleid door Young ONE, het jeugdorkest van de samenwerkende harmonieorkesten van Ospel, Nederweert en Eind.

Het project Blaasmuziekwinkel maakt deel uit van de doorlopende leerlijn muziek die op BS De Schrank wordt uitgevoerd i.s.m. RICK. In dit project maken de leerlingen kennis met verschillende muziekinstrumenten en Harmonie Melodie der Peel, zingen ze liedjes, bewegen ze op muziek en ervaren ze vooral dat muziek maken leuk is!
De Blaasmuziekwinkel wordt mede mogelijk gemaakt door het Platform Cultuur Nederweert.

Het concert
Tijdens het concert passeerden verschillende muziekstijlen de revue. Young ONE opende met Rolling in the Deep van Adele. Bij Leve de muziek werden de leerlingen begeleid door het orkest. Ze zongen uit volle borst meer! De leerlingen zongen Kippie a jee en Papegaaien van Piraten, inclusief lasso zwaaien en piratenhoeden. Uit iedere groep was een dirigent gekozen die een stukje mocht dirigeren van Seven Nation Army van de White Stripes. Na Fruitsalade en Shut up and dance werd de avond afgesloten met Banaan.
Met dank aan alle juffen voor de enthousiaste begeleiding!

Vervolg
Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie over het bespelen van een muziekinstrument of over de harmonie, kijk dan op www.melodiederpeel.nl of www.rickraakt.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie