Skip to content

4 don’ts bij stress

Redactie
27 juli 2022 | 11:00

Advertentie

Als je veel stress ervaart zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt doen. Omdat ze een negatieve invloed hebben op stress. Waardoor je nog meer stress gaat ervaren dan je al hebt. Dit wil je koste wat kost vermijden. De 4 don’ts bij stress zijn namelijk:

4 don’ts bij stress

1. Geen prioriteiten stellen
Het stellen van prioriteiten zorgt ervoor dat de belangrijkste taken als eerste gedaan worden. Ook krijg je door het stellen van prioriteiten inzicht in welke taken wel of niet belangrijk zijn. En ontdek je hoeveel tijd een bepaalde taal kost. Verder geeft het stellen van prioriteiten jouw ook meer rust, dit komt omdat je precies weet welke taken het belangrijkst zijn om als eerste uit te voeren. Ook weet je op welke taken je je op die dag moet gaan focussen.

2. Veel koffie, thee, cola of energiedranken drinken
Drink zo min mogelijk cafeïne houdende dranken zoals koffie, thee, cola en energiedranken. Cafeïne is namelijk een grote boosdoener bij stress. Cafeïne zorgt voor het vrijkomen van adrenaline en bevordert daarmee de toename van stress.

3. Geen nee zeggen tegen anderen
Het is heel belangrijk dat je leert om ook een nee te zeggen tegen anderen. Kijk ik snap het je staat altijd voor iedereen klaar. Collega’s op het werk, die vriendin die alwéér door wat moeilijks heen gaat, je familie die weer iets van je nodig heeft en zelfs je gezin lijkt altijd een beroep op je te doen. Maar even eerlijk! Eigenlijk zou je wel eens gewoon even helemaal niks willen of hoeven en gewoon nee willen zeggen. Elke keer neem je je steeds voor om deze keer wel echt nee te zeggen maar voordat je het weet heb je toch weer ja gezegd en ga je weer over je eigen grenzen heen.

4. Jezelf geen rust gunnen
Het is eigenlijk heel simpel ons lichaam heeft rust nodig om te herstellen van actieve momenten. Je kunt het zo zien op het moment dat jij heel druk bezig bent op je werk ervaart jouw lichaam druk het moet immers de hele tijd gefocust blijven. Na zo’n actief moment heeft je lichaam rust nodig om te herstellen. Het is namelijk belangrijk dat alle lichaamscellen weer kunnen ontspannen dit gebeurt in een moment van rust. Op het moment dat je toch gewoon door blijft werken ook na je werk. Blijft je lichaam druk ervaren je lichaam krijgt namelijk niet de kans om zich te ontspannen. De druk zal zich steeds verder op gaan bouwen in je lichaam en dan ontstaat er steeds meer stress.

Wil jij leren wat je wel kunt doen als je last hebt van stress? Dan heb ik iets leuks voor jou! Ik geef namelijk elke maand 3 gratis coachsessie weg. Tijdens zo’n gesprek, bespreken we de problemen waar jij nu tegenaan loopt én geef ik je minimaal 3 gouden tips die je direct en eenvoudig in kunt zetten om weer een leven te krijgen met meer rust minder zorgen en veel meer plezier! Wil jij kans maken op een coachsessie stuur me dan een dm met ‘Ja ik doe mee!’ (of reageer onder dit bericht).

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie