Skip to content

Vul je hart met mooie herinneringen

Redactie
18 augustus 2022 | 11:00

Advertentie

Lisette

Ontmoetingen. Soms is het alleen maar een blik of een glimlach in het voorbijgaan. Soms zijn het intieme, diepzinnige gesprekken. Of die keer dat je krom ligt van het lachen. Of gewoon samen comfortabel in stilte zit, die je niet van tevoren had bedacht.

Momenten waarop verbinding met je omgeving, met de ander duidelijk merkbaar en voelbaar is. Omgeving die nieuw is, of als nieuw wordt ervaren. Mensen die je al langere tijd kent; vrienden, familie. Of misschien iemand die je zojuist pas hebt leren kennen. Op vakantie of elders en daarna waarschijnlijk nooit meer ziet.

Vul je hart met mooie herinneringen

Stilstaan bij fijne, bij prettige ervaringen. Zijn het gesprekken of misschien zijn het alleen maar beelden, een gevoelssfeer of een combinatie hiervan. 
Zonder ergens aan vast te willen houden, niet te snel eraan voorbijgaan. Even stilstaan, ademen en voelen. Bewust aanwezig zijn. Het leven ten volle beleven.
Ik maak er vaak een foto van met mijn ogen. En door de jaren heen heb ik er al heel wat mogen verzamelen. Een fotoboek heb ik er niet voor nodig. Ze zijn voor altijd aanwezig in mijn hart. Het zijn die herinneringen die zomaar ineens opkomen en een glimlach op mijn gezicht toveren. Herinneringen in mijn hart die me ook troosten en verwarmen als ik eens een mindere dag heb. Want een mindere dag hebben we allemaal wel een keer. Maar vandaag niet.

In een mindfulness training staan we stil bij prettige ervaringen. Net zoals er ook wordt stil gestaan bij onprettige ervaringen. Het leven ten volle beleven. Het leven waarderen.

Vorige week startte er weer iemand met het programma van dr. Edel Maex: Leven in de maalstroom van je leven. Deze keer live online, omdat dit voor haar makkelijker te combineren is met al haar andere bezigheden. Misschien ook iets voor jou?

Agenda
Van 13 tot en met 20 augustus is de praktijk gesloten.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’.
Zij is aangesloten bij
Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links: 
Facebook , LinkedIn, Instagram.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie