Skip to content

Alles over de kermis in Nederweert en Budschop

Redactie
18 augustus 2022 | 16:34

Advertentie

Van vrijdag 26 tot en met dinsdag 30 augustus staat Nederweert in het teken van de jaarlijkse kermis. Dat betekent plezier voor jong en oud. Tijdens de kermisdagen staan de attracties en kramen opgesteld op de Geenestraat, het Raadhuisplein en op het Rochusplein in Budschop. Er is een gevarieerd programma samengesteld. 

Kermis

Vrijdag 26 augustus

Gratis kwartiertje en griezelen tijdens Fright Night
Kermis Nederweert start op vrijdag om 17.00 uur met een kwartier gratis zwieren en zwaaien in de attracties. Vanwege het grote succes tijdens een eerdere editie is er dit jaar opnieuw de FRIGHT NIGHT. Vanaf 20.00 uur bezoeken de geheimzinnige FRIGHT NIGHT wezens de kermis. Vanaf 21.00 uur gaan de spoken helemaal los!!! Spanning en sensatie voor jong en oud! Durf jij met hen een selfie te maken en post je de foto op de facebookpagina KermisNederweert, dan val jij misschien in de prijzen.

Zaterdag 27 augustus

Officiële opening van de kermis
Op zaterdag opent wethouder Franssen om 14.00 uur officieel de kermis bij de Autoscooter (Budschop). Aansluitend worden vrijkaartjes verdeeld. 

Zondag 28 augustus

Familiedag
Zondag is vanaf 13.00 uur traditioneel de familiedag. Maak een rondje in een of meerdere attracties, wandel over de kermisterreinen, eet een hapje, waag een gokje en pik een terrasje. Kortom, beleef het kermisgevoel en de gezelligheid. 

Maandag 29 augustus

Kermisloterijen
Dit jaar zijn er twee kermisloterijen met prachtige prijzen. De prijsuitreikingen worden verzorgd door de bekende Clown Desalles. Om 18.30 uur is de kinderloterij (0 tot 14 jaar). Om één van deze prijzen te kunnen winnen, hoef je alleen maar het lot uit het bonnenboekje in te vullen en vóór maandag 18.00 uur in de bus bij de Thea Cups XXL (Budschop) te deponeren. De prijsuitreiking vind plaats bij de Draaimolen (Raadhuisplein).

Om 20.00 uur worden de winnaars van de grote loterij met als hoofdprijs een reischeque van €1000,- bekendgemaakt. Om een van de prijzen te kunnen winnen, moet u het lot op de kermispagina in het Weekblad voor Nederweert invullen, uitknippen en vóór maandag 19.30 uur in de bus bij de Poffertjessalon (Raadhuisplein) deponeren. De prijsuitreiking vind plaats bij de Autoscooter (Budschop). Alleen mensen die aanwezig zijn, kunnen een prijs winnen. Is de winnaar er niet, dan wordt een nieuw lot getrokken. Let verder op de spelregels die op het lot staan, maximaal één prijs per persoon. In de tijd tussen de loterijen amuseert Clown Desalles de aanwezige met zijn leuke grapjes en wonderbaarlijke tovertrucs.

Dinsdag 30 augustus

Prikkelarme kermis
Van 13.00 uur tot 16.00 uur wordt dit jaar opnieuw de prikkelarme kermismiddag gehouden. In 2015 vond deze voor het eerst plaats. Het initiatief ontvangt elke keer veel positieve reacties. De prikkelarme kermismiddag is voor iedereen die moeite heeft met felle lichten, harde geluiden en hard draaiende attracties. Het licht en geluid, de actie en de beweging van een kermis prikkelt de zintuigen maximaal. Voor sommige mensen zelfs iets té veel. De kermisexploitanten zetten op dinsdag tussen 13.00 tot 16.00 uur de attracties een versnelling lager en passen het licht en geluid aan. Ook dit jaar zijn diverse zorginstellingen/organisaties met hun begeleiders door de gemeente en kermisorganisatie uitgenodigd voor de ‘VIP-rondgang’. Wethouder Carla Dieteren opent officieel de prikkelarme kermis om 13.00 uur op het Raadhuisplein. Daarna maken ze een ronde over de kermis en biedt ze de genodigden namens de kermisorganisatie wat lekkers en een drankje aan. De kermisexploitanten brengen de kermis ook een beetje naar de bewoners van Ouderencentrum Sint Joseph.  Niet alle mensen hebben de mogelijkheid voor naar de prikkelarme kermis te komen. De exploitanten trakteren deze bewoners op oliebollen.

Meet and Greet Paw Patrol
Van 18.00 tot 18.45 uur is er een Meet and Greet met enkele puppy’s van Paw Patrol. Ga op de foto met deze heldhaftige puppy’s.

Attracties en kramen
De attracties en kramen staan opgesteld in het centrum van Nederweert en op het Rochusplein in Budschop. Kijk voor het actuele attractieaanbod en een aantal win-acties regelmatig op de facebookpagina KermisNederweert.  

Publieksvriendelijke ritprijzen
Kermis is bedoeld voor jong en oud en voor elk budget. Daarom hanteren we publieksvriendelijke prijzen. De ritprijzen voor de kermis zijn vastgesteld op:

  • Kindervermaak: €1,80
  • Grootvermaak: €2,30
  • Bijzonder vermaak: maximaal €5.00 

Openingstijden kermis

  • Vrijdag van 17.00 tot 24.00 uur
  • Zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur
  • Zondag van 13.00 tot 24.00 uur
  • Maandag van 14.00 tot 24.00 uur
  • Dinsdag van 13.00 tot 24.00 uur (13.00 tot 16.00 uur prikkelarme kermis)

Verkeer en parkeren
Parkeren in het centrum van Nederweert is gratis. Er zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt van de kermisterreinen. In enkele omliggende wegen zijn parkeerverboden van kracht. Ook gelden enkele omleidingsroutes.

Kortingsbonnenboekje
Bij diverse ondernemers, horecagelegenheden en bij de balie van het gemeentehuis zijn kortingsbonnenboekjes uitgedeeld met diverse kortingsbonnen voor kermisattracties en het lot voor de kinderloterij op maandag om 18.30 uur. Kinderen tot en met 13 jaar kunnen een exemplaar afhalen. De gemeente, de kermisexploitanten en de (horeca)ondernemers wensen iedereen heel veel plezier. Maak er een geweldig feest van. Nederweert, samen groots, samen doen! 

Advertentie

11 Reacties

  1. En wat is er gebeurd met het onderzoek of mensen in Budschop die kermis wel wilden? De uitkomst was negatief, maar zo te zien veegt de gemeente daar zijn …….. mee af

  2. Mooi programma.
    Voor iedere inwoner wel iets waar hij of zij voor zou kunnen kiezen.
    Complimenten.

  3. De gemeente veegt daar niet zijn ……. mee af.
    De keuze kan ook door de bewoners van Budschop zelf zijn.

  4. Engelbert
    De kermis op budschop was een grote flop.
    Te veel geluiden overlast en niet meewerkende personen .
    Had anders gekunt.

  5. @Beetje, je bedoelt met “niet meewerkende personen” het publiek dat massaal afhaakte?
    Wat overigens niet gek was want het was een sfeerloos gebeuren.
    Het leuke van de oude opzet was dat er 2 pleinen waren, de kermis groter was en daardoor meer publiek trok.

  6. Ik woon aan het rochusplein.
    De losse kermis was een enorme flop en onnodige overlast voor omwonenden. Kan me ook niet voorstellen dat de exploitanten daar maar een euro aan verdiend hebben. Zeker met de ‘gratis oliebollen’ die ze uitdeelden, waar volgens mij maar 20% van is vergeven omdat er gewoon echt niemand was..

    Door het verdwijnen van de Schans dacht ik dat het nu voorgoed was afgelopen met de kermis hier. Want waarom zou je hier nog wat neer zetten als er verder geen voorzieningen zijn om de tocht over de brug te maken? Het is natuurlijk logisch dat de Schans veel omzet mis liep op het moment dat de kermis niet meer hier op het plein was zoals de laatste jaren.
    Vorig jaar was het wel nog goed druk hier, dus mensen willen de tocht kennelijk wel maken.

    Apart heeft de kermis hier dus geen bestaansrecht, zeker nu de toegevoegde waarde om de ‘centrum-kermis’ ook naar hier te halen ontbreekt. Dan was het kanaalpark een logischere keuze, want dat sluit tenminste nog enigszins aan. Mensen wandelen dan toch nog langs de Florence en het pannetje. Dan hebben zij ook nog wat aanvullende klandizie. Ook was de overlast (heb ik van horen zeggen) op het kanaalpark veel minder dan op het rochusplein.

    En ja, de uitkomst van de enquête was negatief. Dus op basis waarvan deze keus is gemaakt, geen idee. Als omwonenden zijn we in ieder geval niet geïnformeerd dat dit hier weer plaats zou vinden. Lekker gecommuniceerd weer gemeente :)!

  7. Klopt, vroeger kreeg je nog wel eens een brief dat de weg afgesloten werd en had je met die brief ontheffing om bij je eigen huis te komen.
    Ik heb deze brief nog niet gezien en het nieuws m.b.t deze kermis kwam via deze site.

    Ook ik dacht dat het met het eindigen van De Schans afgelopen was. De Schans was n.l. een groot voorstander, wat Harry correct opmerkt, vanwege de aanlooop..

    Het park was een mooiere oplossing…..

  8. Kindervermaak 1.80? De carousel kost 3 euro, 3 minuten stiekspringen kost 5 euro… Absurde prijzen dit jaar…

  9. Ik vraag me wel af wat er is gebeurd met die ‘publieksvriendelijke prijzen voor ieder budget’.
    Die 1.80 euro voor kinderattracties heb ik niet gezien. Wel prijzen variërend van 2 euro to 3 euro (die 3 voor een ritje draaimolen!!).

    Beetje jammer…

  10. Ik kijk met verbazing naar onderstaand bericht over de prijzen voor de attracties
    Kindervermaak: €1,80
    Grootvermaak: €2,30
    Bijzonder vermaak: maximaal €5.00
    En dan vooral kindervermaak, ik heb geen enkele kinderattractie gezien voor dat bedrag, draaimolen 3 euro voor een enkele rit.
    Alleen bij aankoop van meerdere ritten is het iets goedkoper.
    En dat was bij de meeste attracties het geval.
    Hoezo voor elk budget afspraken gemaakt?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie