Skip to content

Geniet van de zomer

Redactie
23 augustus 2022 | 15:00

Advertentie

Lekker weer, een vrij weekend, tijd om te onthaasten: we gaan erop uit! Een fietstocht maken, de bossen in, naar het pretpark of een festival, er is zoveel te doen. Maar vergeet in het enthousiasme niet om u goed voor te bereiden op een dag of weekend van huis.

Geniet van de zomer

Hoe lang gaat u van huis en waar gaat u heen? Op basis hiervan stelt u eenvoudig een reisapotheek samen. Het weer, de hygiënische omstandigheden, de aanwezigheid en kwaliteit van medische voorzieningen en mogelijke ongemakken op uw bestemming bepalen de inhoud. Ook met wie u gaat is van belang: De reisapotheek van een gezin met kleine kinderen ziet er namelijk anders uit dan die van een ouder stel.

Niet vergeten

Gebruikt u medicatie? Neem dan voldoende doseringen mee. Daarnaast zijn Paracetamol tabletten geschikt voor de kleine pijntjes onderweg. Denk er ook aan om enkele pleisters mee te nemen als u met kleine kinderen op pad gaat.

Smeer verstandig

Als de zon schijnt is de onbedekte huid kwetsbaar. Gebruik altijd een antizonnebrandmiddel met de juiste beschermingsfactor, passend bij uw huidtype.

Weer muggen en teken

Gebruik een insect-werend middel met DEET om u te beschermen tegen muggen- en tekenbeten. Als u de natuur in gaat is het raadzaam ook een tekentang mee te nemen.

Meer weten?
Wil je meer weten over dit onderwerp, jouw gezondheid of de geneesmiddelen die je gebruikt? Of wil je weten wat jouw Alphega apotheek op een ander vlak voor je kan betekenen? Loop dan eens vrijblijvend bij Alphega apotheek Nederweert binnen, wij staan je graag te woord!

Tot de volgende keer,

Jack NausJack JF Naus, apotheker Alphega apotheek Nederweert
Kerkstraat 42, 6031 CH Nederweert
T. 0495-632696,
E. info@apotheeknederweert.nl,
W. www.apotheeknederweert.nl

Op werkdagen van 08.30-18.30 uur geopend en op zaterdag van 10.00-14.00 uur!
Bezoek ons ook op Facebook.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie