Skip to content

Drenkeling in kanaal Weert blijkt zwemmer te zijn

Redactie
28 augustus 2022 | 0:08

Advertentie

Even na half twaalf zaterdagavond werd er alarm geslagen nadat men een persoon in het kanaal had gezien ter hoogte van de Minderbroederslaan in Weert.

Zwemmer

Politie, duikers én manschappen van de brandweer en de ambulancedienst werden opgeroepen. Al snel bleek er weinig aan de hand te zijn. De persoon in kwestie was in het water gedoken om een baantje te trekken. Het incident werd daarop afgeschaald waarna de hulpdiensten weer terug konden keren naar hun post.

Advertentie

1 Reactie

  1. Ik heb elders gelezen dat het een jong stel was dat het zo nodig vond s’nachts nog even te water te gaan, wat niet zo’n goed idee was, want overdag was het tenminste voor een ieder duidelijk dat het een “gewoon” zwemtochtje was, maar in het donker is dat niet te zien, dus logisch dat wat mensen het een verontrustend gezicht vonden ook omdat de afgelopen jaren meerdere personen in de directe omgeving te water zijn geraakt in het donker en dat niet hebben kunnen navertellen en daarbij is het al een hele toer door de hoge oeverbeschoeiing uit het kanaal te komen, laat staan in het donker en ja, er is daar een laddertje waardoor je gemakkelijk uit het water kunt komen, maar in het donker dat ding terug vinden kan problemen opleveren, maar afgezien van dat is het NIET verboden in het kanaal te zwemmen, net zoals parachutespringen, bungeejumpen, duiken, speleologie, bergbeklimmen en andere extreem sporten niet verboden zijn die zoals bekend een 100+ mensen per jaar het leven kostten.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie