Skip to content

Fotografiewandeling vanaf buitencentrum De Pelen

Redactie
7 september 2022 | 9:00

Advertentie

Staatsbosbeheer biedt op woensdag 14 september een fotografiewandeling in het Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens een korte excursie krijg je informatie over het gebied én fotografietips. De excursie wordt begeleid door een Peelgids en start om 14.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

De Groote Peel

Wandel, geniet en fotografeer!
Een wandeling door Nationaal Park de Groote Peel is een geweldige ervaring! In elk seizoen en bij alle weersomstandigheden biedt dit hoogveengebied prachtige beelden: water, spiegelingen, wind en wolken en begroeiing, geven een veelheid aan vormen, structuren en kleuren. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen ga je fotograferen tijdens de wandeling. Onderweg leert een Peelgids je blik op de natuur te verscherpen en zodoende de mooiste plaatjes te schieten. Je leert het beter waarnemen van kleuren en structuren, lichtval en diepte en brengt de opgedane kennis meteen in de praktijk en maakt foto’s van wat je tegen komt. En dat verschilt natuurlijk per seizoen. De route is twee kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers.

De fotografiewandeling start om 14.00 en duurt tot 16.30 uur. Deelname kost € 10,- per persoon inclusief een kopje koffie/thee na afloop. Reserveren is noodzakelijk en kan online via deze link. Let op: deze workshop richt zich op de kijk op de natuur, en niet over het technische gedeelte van het omgaan met je camera.

(Na)genieten in het buitencentrum
Voor of na afloop van een wandeling kun je nog heerlijk struinen door de winkel van buitencentrum De Pelen. Hier kun je terecht voor mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten. Bij de horeca en op het terras kun je nagenieten met een hapje en drankje. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je hier.

Foto: Marijke Vaes-Schroën 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie