Skip to content

Blikseminslag nok woning Palmstraat Nederweert

Redactie
7 september 2022 | 2:21

Advertentie

Veel inwoners van Nederweert zijn in de nacht van dinsdag op woensdag wakker geschrokken door een ‘harde knal’ van de onweer in Nederweert. Tijdens deze knal is de bliksem ingeslagen in de nok van een woning aan de Palmstraat.

Blikseminslag Nederweert

De bliksem sloeg even na half één op de nok van de woning. Door de kracht van de inslag waren een aantal dakpannen uit elkaar gespat en op de grond terecht gekomen. De bewoners van de woning hoorde de knal. “We zatten rechtop in bed“, aldus de bewoners. “We roken een brandlucht en hebben direct 112 gebeld”.

Brandweer
De brandweer was snel ter plaatse. Gelukkig was er geen brand maar er smeulde wel iets in of onder de nok. Daarom werd de ladderwagen van de brandweer  opgeroepen om goed op het dak te kunnen kijken. Van binnenuit heeft de brandweer het dakbeschot op gezaagd om de plek waar het smeulde te vinden.

Stroom
Bij meerdere woningen in de omgeving was de ‘aardlekschakelaar‘ uit gevallen. Een technische buurt bewoner heeft meerdere bewoners geholpen maar bij sommige woning was de schade zo groot dat de netbeheerder voor een oplossing moet zorgen.

Niemand raakte gewond.

Advertentie

3 Reacties

  1. Dat was me inderdaad nog eens een knal, zeg. Gelukkig geen ernstigere gevolgen

  2. Gelukkig niet zoveel aan de hand, maar dat zal best schrikken zijn geweest.

    Het meeste leed werd denk ik door de NOS veroorzaakt die het vanochtend in het nieuws had over deze inslag in “een dorpje in de buurt van Weert.”.

  3. het dorpje in de buurt van Weert kan ook Stramproy geweest zijn. Daar is dus wel echt brand geweest met grote schade tot gevolg. Ik wil Nederweert ook niet echt een dorpje noemen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie