Skip to content

Verdachten cocaïnewasserij Ospel zitten in beperkingen en blijven langer vast

Redactie
19 september 2022 | 13:38

Advertentie

Het pand aan de Witteplakdijk werd na de inval bewaakt door agenten met zware wapens

De rechter commissaris heeft de voorlopige hechtenis van de zes verdachten die vorige week zijn aangehouden in een cocaïnewasserij in Ospel met twee weken verlengd. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na vragen van Nederweert24. De verdachten zitten in beperkingen. Ze mogen daarom geen contact hebben met de buitenwereld. Het OM kan verder geen mededelingen doen, zo meldt de woordvoerder.

Cocaïnewasserij

De DSI (Dienst Speciale Interventies) deed in de nacht van maandag op dinsdag 12/13 september een inval in het pand aan de Witteplakdijk in Ospeldijk. Zes verdachten, waaronder vijf mannen van 28 tot 57 jaar oud en een vrouwelijke verdachte (27), allen met een Colombiaanse afkomst, zijn ter plaatse aangehouden. De politie heeft het pand onderzocht en de aangetroffen materialen in beslag genomen. De politie kwam de illegale wasserij op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem.

Wasserij
Een cocaïnewasserij is een locatie waar cocaïne uit andere materialen wordt onttrokken. Het gaat om cocaïne die vooraf is verwerkt in gangbare stoffen of materialen, zodat ze bij transporten over de grens moeilijk traceerbaar zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld shampoo of kleding en textiel.

Bekijk ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie