Skip to content

Maan en Tonny Nijnens-Kanters zijn 60 jaar getrouwd

20 september 2022 | 14:00

Burgemeester Op de Laak en wethouder Franssen bezochten op vrijdagmiddag 16 september het diamanten bruidspaar Maan en Tonny Nijnens-Kanters om hen te feliciteren met hun huwelijksjubileum.

Diamanten bruidspaar

Limburg ontmoet Brabant
Maan is opgegroeid in Nederweert en Tonny in Someren. In hun uitgaansleven staken Limburgers en Brabanders de provinciegrens over om samen naar de kermis te gaan en te dansen en te sjansen. Zo sprong de vonk bij Maan en Tonny ook over en kregen ze verkering.

Kerkstraat
Op 11 september 1962 trouwden ze voor de wet en op 27 november voor de kerk. Maan en Tonny nestelden zich in de Kerkstraat met als buren de familie Hoeben en Wijen. Zij waren niet alleen fantastische buren, maar er ontwikkelde zich ook een hechte vriendschap.

Postkantoor en thuiszorg
Maan is zijn arbeidsverleden gestart bij de Nederlandse Spoorwegen om vervolgens de overstap te maken als besteller bij de PTT. Na omscholing als kantoorhouder is hij nog vele jaren het bekende gezicht geweest van het postkantoor in Nederweert. Tonny heeft gewerkt bij de thuiszorg en was geliefd bij haar ‘oudjes’, omdat ze altijd de tijd nam om ook een praatje met hen te maken en een luisterend oor te bieden. Iets waar de mensen heel dankbaar voor waren. In zijn vrije tijd hielp Maan op de boerderij waar hij is opgegroeid. Als de familie Schrieks op vakantie ging, bracht het gezin de vakantie door op de boerderij om de dieren te verzorgen: een geweldige tijd! De band tussen beide families was warm en vertrouwd.

Grote familie
In 1963 werden ze verrassend ouders van niet één maar twee dochters. De andere twee dochters kwamen een voor een. Inmiddels is de familie uitgebreid met negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen waar het echtpaar intens van geniet!

Verhuizing
In 1995 verhuisden Maan en Tonny naar een seniorenwoning in Nederweert waar ze nog altijd met veel plezier wonen. Mede door de fijne buurtgenoten die elkaar helpen en waarmee ze lekker kunnen buurten op de bankjes op het grasveldje. “Maan is een fanatieke kaarter wat vroeger gepaard ging met een luidruchtige toelichting van het spel wat voor ons als kinderen onbegrijpelijk, vertrouwd en grappig klonk.”

Feest
Het diamanten feest wordt in november gevierd en daar gaan ze ongetwijfeld heerlijk van genieten!”, aldus de familie.

Advertentie

3 Reacties

  1. Maan en Tonny, onze oude buurtjes uit de Kerkstraat, van harte gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal!
    Annet Hoeben

  2. Lieve Mam & Pap,
    voor de ‘op maat’ opvoeding die ik kreeg: vrijheid, vertrouwen en logische normen & waarden. dat jullie me Jesse (eigen hond) gunden, na heel veel zeuren .. voor jullie (incl. ome Harry & tante Ger) bezoek aan ons in Vietnam. Wat hebben we genoten! voor jullie zorg toen ik een herberg nodig had voor de geboorte van Jip. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar dat is het niet!

  3. Maan en Tonnie van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal

    Frans en Toos Janssen Verheijen


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Ongeval-scooterrijder-eenzijdig-Edisonlaan-Weert-1
De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht
21 oktober 2024 | 15:49
Politieauto-politie-stock 2024
Agressief rijgedrag op de Rietstraat in Weert
21 oktober 2024 | 15:09
Maak-kennis-met-Monique-Derrez
Lezing bij Bibliocenter Weert
21 oktober 2024 | 15:00
Levend-standbeeldenfestival-tijdens-koopzondag-Weert
Koopzondag in Weert
21 oktober 2024 | 14:00

Advertentie