Skip to content

De Krottepoffers winnen een ‘Muulke’

Redactie
22 juni 2013 | 13:18

Advertentie

De Krottepoffers winnen een 'Muulke'In een vol Munttheater te Weert vond op vrijdag 14 juni weer D’n Aovund van ‘t Muulke plaats. Limburgse toneelverenigingen konden het afgelopen seizoen hun productie wederom laten beoordelen door een professionele jury. Er zijn een aantal categorieën waarin je genomineerd kunt worden, en de winnaars krijgen uiteindelijk het fel begeerde ‘Muulke’, een prachtig handgemaakt beeldje van kunstenares Riëlle Beekmans.

Toneelvereniging De Krottepoffers was dit jaar genomineerd in 2 van de 8 categorieën met het in januari opgevoerde jeugdstuk “@llis in Cyberland“: in de categorie “Beste Jeugdvoorstelling” en de categorie “Beste Vormgeving” maakten ze kans op de hoofdprijs. Toneelliefhebbers uit heel Limburg zaten dan ook gespannen voor de bühne van het Munttheater om te horen welke verenigingen en toneelspelers dit jaar met een ‘Muulke‘ naar huis zouden gaan. In de categorie Beste Vormgeving kwamen De Krotttepoffers als de grote winnaar uit de bus. Blijkbaar hebben het innovatieve décor met enkele technische hoogstandjes alsmede de prachtige kleding toch een grote indruk op de jury gemaakt. Deze prijs is dan ook met name een pluim voor al die Krottepoffers die altijd druk achter de schermen voor onze vereniging bezig zijn: een dikke proficiat dan ook voor alle leden, maar in het bijzonder voor de leden van de décor- en kledinggroep.

Maar al te lang kunnen De Krottepoffers niet stil blijven staan bij dit succes. Zij zijn inmiddels weer volop met de repetities bezig voor twee nieuwe toneelstukken. Het eerste stuk dat zij op de planken gaan brengen heet “Volle Bak !“, een doldwaze klucht die zich afspeelt in en rond een een gevangenis. De voorstellingen zijn in de Pinnenhof en wel op 5, 11, 12 , 18, 19, 25 en 26 oktober; noteren dus die datums.

Maar ook zijn de repetities inmiddels begonnen van het familiestuk “Liefde voor een Varken” dat ze in maart 2014 op de planken gaan brengen. Kortom, toneelvereniging De Krottepoffers leeft als nooit tevoren. Maar…..toch zijn nieuwe leden nog altijd welkom, zeer zeker als deze ook nog van het mannelijke geslacht zijn! Dus, trek die stoute schoenen gewoon eens aan, en kom geheel vrijblijvend een keer naar onze repetities kijken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00

Advertentie