Skip to content

Energiebespaarlening met 0% rente mogelijk

Redactie
12 oktober 2022 | 14:00

Advertentie

Pile of euro currency banknotes background

Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014,- per jaar betalen vanaf 1 november geen rente als ze een nieuwe Energiebespaarlening aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds. Dit is een van de maatregelen om bewoners te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen voor de verduurzaming van hun koopwoning.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren. Afhankelijk van hoeveel energie je verbruikt, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van je Energiebespaarlening te dekken.

Laagdrempelig
Vanaf 1 november betalen huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014,- per jaar gedurende de gehele looptijd van hun lening geen rente, ongeacht de ontwikkeling op de kapitaalmarkt. De 0% rente geldt bij goedgekeurde aanvragen dan voor de volledige leenperiode. Het Rijk heeft de intentie om de regeling voor twee jaar in stand te houden. Daarna wordt geëvalueerd of de maatregel langer nodig is. Het Nationaal Warmtefonds komt binnenkort met meer maatregelen om verantwoord lenen voor verduurzaming laagdrempeliger te maken voor eigenaar-bewoners met weinig leenruimte.

Energierekening
Minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening: “We weten dat elke euro die je besteedt aan verduurzaming zichzelf terugverdient. Maar veel mensen hebben dat geld niet. Juist daarom is een renteloze lening bij het Nationaal Warmtefonds een uitkomst. Dit aanbod helpt gezinnen om de hoogte van de energierekening terug te dringen.”

Duurzaam Bouwloket
Op de website duurzaambouwloket.nl staat meer informatie over de Energiebespaarlening en de voorwaarden om renteloos te lenen. De gemeente zet het Duurzaam Bouwloket al enkele jaren in om inwoners op weg te helpen bij het verduurzamen van de woning. Woningbezitters uit de gemeente Nederweert kunnen hier terecht voor gratis informatie en advies op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energie besparen, energie opwekken en subsidieregelingen. Adviseurs beantwoorden graag je vragen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie