Skip to content

Hoe zie jij Nederweert over 10 jaar?

Redactie
14 oktober 2022 | 17:00

Advertentie

Hoe zie jij de kernen en bedrijventerreinen van Nederweert over 10 jaar? Over die vraag konden inwoners en belangstellenden al meepraten en meedenken tijdens bijeenkomsten in Ospeldijk, Budschop, Leveroy en Nederweert. Aanstaande maandag en donderdag zijn er nog twee avonden. Je bent van harte welkom.

Gemeente Nederweert

Avonden voor centrum en bedrijventerreinen
Op maandag 17 oktober staat de toekomst van de bedrijventerreinen centraal. Ondernemers en belangstellenden zijn dan welkom bij het bedrijf Herpertz Kraanverhuur en Transport aan de Magnesiumstraat 28 op Bedrijvenpark Pannenweg. Op donderdag 20 oktober wordt er gesproken over het centrum van Nederweert. Deze avond vindt plaats in het gemeentehuis.

Van harte welkom
Ook dan zijn inwoners nog van harte welkom. De inloop is telkens vanaf 19.15 uur. De sessies beginnen om 19.30 uur en sluiten af rond 21.30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan op deze website.

Opstellen omgevingsvisie
De informatie die tijdens de bijeenkomsten wordt opgehaald gebruikt de gemeente bij het opstellen van een omgevingsvisie voor de kernen en bedrijventerreinen. Een omgevingsvisie brengt verschillende soorten beleid en thema’s samen in één integrale visie. Eerder stelden ze een omgevingsvisie op voor het buitengebied van Nederweert. Ook voor de kernen en bedrijventerreinen verwelkomen ze de inbreng van inwoners, ondernemers en andere partijen.

Aftrap participatieproces
Op donderdag 22 september startte het participatieproces met een meedenksessie in Dansrijck in de Kerkstraat. Op dinsdag 4 oktober waren inwoners van Budschop en Nederweert welkom bij de eerste focusbijeenkomst in restaurant Eliá (voorheen de Schans). Op maandag 10 oktober waren ze te gast in Gasthuys De Peel. Deze bijeenkomst was bedoeld voor inwoners van Ospel en Ospeldijk. Op donderdag 13 oktober vond in gemeenschapshuis Pestoeërskoel in Leveroy de bijeenkomst plaats voor inwoners van Leveroy en Nederweert-Eind.

Resultaten bundelen en analyseren
Na de laatste twee bijeenkomsten worden de resultaten van alle bijeenkomsten gebundeld en geanalyseerd. De informatie wordt ook op de website geplaatst. Daar vind je nu al de resultaten van de meedenksessie van 22 september. Alle informatie bij elkaar vormt belangrijke input voor de op te stellen omgevingsvisie.

Advertentie

9 Reacties

  1. Zet op de Pannenweg een
    Regionaal Kennis en Expertise Centrum neer.
    Maar blijf van de natuur af.

  2. Wat een vraag , als het zo gaat zoals het nu gaat…..geen boeren meer dus geen koeien meer in groene weiden , nog steeds geen kern .grote velden met zonnepanelen.. en of de ambtenaren luisteren naar de bewoners , dat is koffiedik , of in een glazenbol kijken. Dus WAT EEN VRAAG.

  3. Gemeente nederweert luisterd zo wie zo niet naar de burgers. ik ken boeren die zijn gestopt zelfs de stallen hebben afgebroken maar dan komt het probleem hun woning is nog agrarisch maar als hun kinderen de woning willen overnemen dan mag dat in deze gemeente niet dus moeten ze veeeel geld geven om het om te kunne zetten.

    Dan vraag ik me af als ze zo veel boeren willen weghalen hoeveel woningen zullen straks verlaten moeten worden en dat in een markt waar we er al veel te weinig van hebben….

  4. Wat nu nog groen is op de foto blijft groen.
    De boeren zullen nooit weggaan maar ze worden teveel
    achter hun veren aan gezeten. Velden met zonnepanelen
    die komen er voorlopig ook niet. Dacht je dat Nederland
    straks vol staat met zonnenpanelen velden?
    Laat je niks wijs maken.

  5. Bezorgde burger, wanneer zal de gemeente eens daad werkelijk naar zijn burgers luisteren , en ook er naar handelen. Ze staan hoog boven de burgers , het is een groot wespen nest. Volgens mij vinden ze zichzelf zo belangrijk , dat ze de burgers niet zien. Hun wil is wet, als ik mijn zin maar krijg, andere afkraken , in plaats van samenwerken . Dus over 10 jaar zal er niet veel verandert zijn. Luisteren en handelen nooit van gehoord

  6. Ik vermoed dat het buitengebied van de innovatieve boeren blijft en zich meer zal richten op landbouw. Ver van woningen komen er zonnepanelen op toch al dode- grond- akkers. Er zal voor Limburg een grote kerncentrale gebouwd worden. De windturbines worden afgebroken vanwege de gezondheidsrisico´s uit het windturbine syndroom en de verspreiding van gifstoffen in de omgeving. In het buitengebied, het centrum en langs wegen worden grote aantallen bomen geplant. Stoeptegels worden vervangen door groene tuinen. Provinciale wegen zijn omringd met een wal van hoge niet woekerende bamboesoorten die geluid absorberen en de lucht zuiveren. Overal staan fietsen voor algemeen gebruik. De uitstoot van bedrijven is nihil. De gemeente dient al haar burgers.

  7. Defender2021
    Droom maar lekker verder

  8. persoonlijk hoop ik dat de gemeente veel meer bomen gaat planten in het buitengebied al is het maar aan 1 zijde van de weg. dit zou voor de dieren en lucht al heel wat verbeteren. nu word er alleen gekapt en hout verkocht maar helaas niet teruggeplaatst. voor de rest denk ik dat nederweert zich zal uitdijen en veel natuur wat nu groot is zal gaan verdrukken totdat bv budschop huis aan huis met de huizen ligt als ospel en nederweerteind.

  9. Een burgemeester die bloempjes uitdeeld handjes geeft.
    Ambtenaren die niet fatsoenlijk met de burger kunnen praten.
    Weg en stoep onderhoud dat verschrikkelijk is.
    Windmolens die mensen ziek maakt.
    Dan weet al wat Nederweert over 5 jaar is.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie