Skip to content

Voor het eerst…. in Nederweert

Redactie
15 oktober 2022 | 16:00

Advertentie

Alles waar we in Nederweert nu gewend aan zijn had ooit een eerste keer. Heb je je ooit afgevraagd hoe dat hier ging met de komst van het eerste geschreven woord, de eerste kalender, de opkomst van het dansen, de eerste petitie, de introductie van windmolens, scheepvaart, trein, pijproken, stoommachine, pilsener bier, fiets, elektrisch licht, verharde wegen, waterleiding, telefonie, televisie, verboden literatuur, vrije seks tot en met social distancing en lockdowns?

Vizier op Nederweert

Alles had een eerste keer. Allemaal zaken die vaak met veel tumult ontstonden en bijgeschreven staan in de historie van onze gemeente. Dat is gelukkig geen duffe geschiedenis, maar een sprankelend en vaak humoristisch verhaal. Het vertelt in stukjes en beetjes wie we zijn en wat we doen. En nu is dat alles overzichtelijk bijeen gebracht in een uniek boek: “Vizier op Nederweert, in stukjes en beetjes”.

Alles op een rijtje
Deze bijna kindervuistdikke en maar liefst 324 pagina’s tellende uitgave bevat 140 korte en boeiende verhalen over Nederweert, Ospel, Budschop, Eind en Leveroy. De verhalen geven een historisch en relativerend inkijkje in het leven van onze ouders en grootouders en hun omgang met veranderingen. Voor het eerst in Nederweert: alles op een rijtje….

Eerste druk al uitverkocht
Al drie weken voor de feitelijke presentatie in november is de eerste druk van 500 exemplaren van het nieuwe boek “Vizier op Nederweert, in stukjes en beetjes” bij voorintekening al helemaal uitverkocht. Maar geen paniek: er komt op tijd een tweede druk. Blijf dus vooral bestellen om jezelf te verzekeren van een exemplaar. Maar…. wees er snel bij, want op = op en een derde druk gaat er echt niet meer van komen!

Feestdagen
Kadotip: dit verhalenboek is het perfecte cadeau om te geven en te krijgen bij de komende feestdagen. Bestel dus nu meteen en profiteer tot 1 november nog van de korting en betaal slechts €21.95 per boek excl. verzendkosten.

Ondernemers
Tip voor Nederweerter ondernemers: geef het boek cadeau aan je werknemers in het kerstpakket of schenk het aan zakelijke relaties. Het is een mooi visitekaartje van Nederweert, en je steekt er nog wat van op ook.

Onderwijs
Hét laagdrempelig geschreven boek voor docenten, onderwijzers, scholieren, studenten en pubkwissers. Wat is er nu leuker dan een geschiedenisles of profielwerkstuk wijden aan je eigen roots?

Bestel nu!
Het boek is geschreven door Alfons Bruekers, is de tiende uitgave van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert en wordt geproduceerd door Drukkerij Van Deursen. Voor meer informatie en bestellen: surf naar de webshop van Nederweert24.

Advertentie

1 Reactie

  1. Compliment voor deze lieden van de heemkundevereniging dat ze zich niet van de wijs hebben laten brengen door die mevrouw die hier in Nederweert meent de lakens uit te moeten delen.
    Iedereen die dit boek koopt geeft daarmee ook een signaal af naar de veroorzakers van alle gedoe.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie