Skip to content

Wokmuziektheater Weert geeft drie voorstellingen in Munttheater Weert

Redactie
21 oktober 2022 | 14:00

Advertentie

Op 18, 19 en 20 november 2022 brengt Wokmuziektheater Weert, de enige operavereniging in Limburg die volledig geënsceneerde operavoorstellingen produceert, een drietal voorstellingen van La belle Hélène op de planken van het Munttheater Weert. Een komische opera uit 1864 van Jacques Offenbach, die in Nederland de laatste decennia nauwelijks meer is uitgevoerd. Deze voorstellingen markeren het 40-jarig bestaan van de vereniging in 2020, dat vanwege de coronamaatregelen niet eerder gevierd kon worden.

Wokmuziektheater Weert

Met heel veel enthousiasme werken de leden van Wokmuziektheater Weert aan de voorbereidingen van deze bekende succesopera van Jacques Offenbach. Deze steekt op een dolkomische wijze de draak met het serieuze operabedrijf en de Griekse mythologie. De voorstelling is doorspekt met groots opgezette koren, prachtige aria’s, een erotisch getint duet, een bombastisch nationalistisch trio en kenmerkt zich door eigentijdse grappen die verwerkt zitten in de muziek, tekst, kleding, en decors. De muziek zit vol met pakkende, makkelijk aansprekende melodieën die lekker in het gehoor liggen. Kortom, als je nog nooit een opera hebt gezien is deze titel bij uitstek geschikt om met dit genre kennis te maken.

Naast het koor van de vereniging, versterkt met het zusterkoor Stichting Opera Parkstad, doen een vijftal professionele zangsolisten mee en het professionele begeleidingsorkest Ataneres Ensemble uit België. Dit alles onder leiding van vaste dirigent Joop Dieteren, die ook alle koor- en orkestmuziek voor deze voorstelling heeft gearrangeerd.
De dans in de voorstelling wordt verzorgd door studenten van de Vooropleiding Musical van het Valuascollege Venlo, naar een choreografie van Peter Vree. De regie is in handen van John van Cauteren en Martina Essenberg.

Het verhaal van de opera vertelt hoe de Trojaanse prins Paris de mooiste vrouw van de wereld ontmoet: Helena, koningin van Sparta. Ze was hem als echtgenote beloofd door de godin Venus, maar jammer genoeg wel al getrouwd met de koning van Sparta. Dus zit er niets anders op dan haar te ontvoeren… En wat vind Helena daarvan? Waarschijnlijk vind ze het prima, want in haar huwelijk met koning Menelaos van Sparta is al heel lang geen enkele passie meer aanwezig.

Kaartverkoop
Kaarten kun je kopen via de website van het Munttheater of door te bellen naar 0495-513575.
Entreeprijs is €24,- inclusief pauzedrankje en programmaboek. Gratis inleiding drie kwartier voor aanvang.
Meer informatie vind je op de website, Facebook of door te mailen naar info@wokmuziektheater.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie