Skip to content

Jarra uit Nederweert gaat kickboksen op gala Rico Verhoeven

29 oktober 2022 | 10:11

Jarra Schroijen uit Nederweert is door Rico Verhoeven gevraagd om vandaag, zaterdag 29 oktober, in zijn show HIT IT een wedstrijd te spelen in het voorprogramma van zijn belangrijke kickboxwedstrijd.

Rico Verhoeven

De 23-jarige voltijdstudent geschiedenis uit Nederweert heeft pas 1x in de ring gestaan maar werd in het kader van Studentboxing gevraagd en zal spelen tegen een student van de universiteit Amsterdam. Het evenement vindt plaats in Ahoy Rotterdam. Duizenden mensen in het publiek zullen getuigen zijn van deze wedstrijd.

Hoe het team van Rico Verhoeven precies bij hem is uitgekomen, weet Jarra eigenlijk niet. Verhoeven heeft een videoboodschap gestuurd om Jarra aan te moedigen. ”Dat deed mij wel veel. Dat iemand die zelf bezig is met zijn eigen wedstrijd die avond, de moeite neemt om daar tijd in te steken.”’

De in Leiden studerende, uit Nederweert afkomstige Jarra Schroijen, staat zaterdag 29 oktober in de ring tijdens het kickboksgala HIT IT van Rico Verhoeven. Rico Verhoeven neemt het deze avond op tegen Hesdy Gerges. Ook wielerlegende Michael Boogerd en danser/choreograaf Dan Karaty zullen het tegen elkaar opnemen.

Het zal pas de 2e keer zijn dat Jarra in de ring staat. De 1e keer was tijdens een kickboksgala van zijn studentenvereniging Augustinus uit Leiden. Een paar maanden geleden werd hij gevraagd om in het voorprogramma van HIT IT een wedstrijd te boksen tegen een student uit Amsterdam (studentboxing). Jarra bleef er nuchter onder: “Waarschijnlijk stond er een wedstrijd op de planning en moest er nog een tegenstander in dezelfde gewichtsklasse komen en toen hebben ze mij benadert.”

Jarra, student geschiedenis aan de universiteit van Leiden, zei ja, en zal zaterdag 29 oktober in Ahoy staan voor maar liefst duizenden kickboksfans. Hij traint fanatiek een keer of 5, 6 per week en daarnaast loopt hij enkele keren per week ’n kilometertje of 10 hard. Hij vindt het belangrijk dat hij ook kan laten zien dat studenten niet alleen maar feesten en drinken, maar ook moeite doen zich te ontwikkelen op mentaal en fysiek vlak, én die bereidt zijn daar het een en ander voor te laten. Hij is, ondanks zijn karige wedstrijdervaring, enorm gemotiveerd en gedisciplineerd. Maar stiekem vindt hij het ook wel erg spannend. Per slot van rekening is hij nog maar een beginneling in de sport. Hij waardeert het enorm dat Rico hem een persoonlijke videoboodschap stuurde ter motivatie, en ziet er naar uit om hem persoonlijk te ontmoeten. “Alle trainers komen kijken, ook enkele medestudenten, familieleden en vrienden komen supporten. Dat doet me wel wat. Deze ervaring zal ik nooit vergeten. Winnen is mijn doel; óf met punten, óf door een knock-out, ik ga voor de winst.

Advertentie

2 Reacties

  1. Zet hem op Jarra! Veel plezier!

  2. Jarra heel veel plezier en succes in het Kickboksen .


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_16-Kom-met-je-kleuters-naar-de-kabouters-in-De-Groote-Peel-Marijke-Vaes-Schroen
Herfstfeest op het Kabouterpad
20 oktober 2024 | 19:00
Carnaval-confetti-feest-Depositphotos-KarepaStock
Koop snel je kaartje
20 oktober 2024 | 18:00
Rekenmachine-papier
Inzicht besparingen, regelingen en toeslagen
20 oktober 2024 | 17:00
2024_10_20-Eenzijdig-ongeval-op-A2-bij-Weert-31
Auto over de kop
20 oktober 2024 | 16:32

Advertentie