Skip to content

Brand in toekomstige opvang voor asielzoekers in Someren, stom toeval of opzettelijk aangestoken?

Redactie
24 november 2022 | 8:04

Advertentie

Stom toeval, of toch opzet? Afgelopen nacht brak er brand uit in een groepsaccommodatie in Someren. Het gebouw zou komende maandag worden ingezet als opvanglocatie voor vluchtelingen. De brandweer schaalde op naar grote brand. Er werd in eerste instantie gevreesd dat de rieten kap vlam zou vatten. Door snelle inzet heeft de brandweer dat voorkomen.

Asielopvang

Veel weerstand in het dorp
De asielzoekers komen, volgens het plan, vanaf maandag 28 november naar de locatie aan de Hoof en vertrekken daar weer maximaal 27 januari 2023. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de crisisnoodopvang kan voor een gedeelte van deze groep de opvang, als dat nodig is, verlengd worden tot begin maart. Tegen het plan van de gemeente Someren kwam vanuit het dorp veel verzet. Ruim honderd inwoners hebben op zondagmiddag 23 oktober geprotesteerd op het Wilhelminaplein, bij het gemeentehuis, tegen de noodopvang. Ze zijn bang voor overlast en vinden het aantal mensen dat wordt opgevangen te groot. Voor de realisatie van de opvanglocatie bij groepsaccommodatie De Hoof heeft het college van burgemeester en wethouders een gedoogbeslissing verleend.

Brandstichting
Volgens de brandweer is er mogelijk sprake van brandstichting. Dat zal door de politie grondig worden onderzocht. Hoe groot de schade aan het gebouw is, en of de vluchtelingen alsnog kunnen worden gehuisvest, is niet duidelijk. Daar zal de gemeente Someren zich over moeten gaan buigen.

Lees ook

Advertentie

1 Reactie

  1. Bah bah. Bang voor overlast, dus dan steken we dingen maar in de fik? Dat je er tegen bent snap ik best, maar als je het in je harsens haalt om vervolgens brand te stichten ben je een groter gevaar voor de samenleving dan de asielzoekers, m.i.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie