Skip to content

Opvang asielzoekers na brand De Hoof gaat door

Redactie
25 november 2022 | 10:25

Advertentie

In de nacht van woensdag op donderdag brak er brand uit in een groepsaccommodatie in Someren. Het gebouw zou komende maandag worden ingezet als opvanglocatie voor vluchtelingen. Door de brand was het een tijdje niet zeker of dit door kon gaan, maar de vluchtelingen kunnen maandag definitief terecht in Someren.

Brand De Hoof

Na goed overleg met alle betrokken partijen is besloten de opvang van 450 asielzoekers in groepsaccommodatie De Hoof door te laten gaan. De eerste groep zal volgens planning komende week in Someren aankomen. De gemeente Someren houdt hiermee vast aan de beslissing om een bijdrage te leveren aan de crisis rondom de noodopvang van asielzoekers in Nederland. Uiteraard staat de veiligheid in de omgeving van en bij de groepsaccommodatie hierbij voor hen voorop.

De politie zoekt nog getuigen
De politie gaat ervan uit dat de brand is ontstaan door brandstichting. Ze willen graag weten wat er is gebeurd en zijn op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Woon je in de buurt of (nabije) omgeving van deze brand? En heb je camerabeelden (van bijvoorbeeld een dashcam, deurbelcamera en/of andere beveiligingscamera’s) die kunnen helpen? Of heb je iets gezien en/of (andere relevante) info?

Laat het weten door te bellen naar 0900-8844, meld het op Misdaad Anoniem of geef je tip.

Lees ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie