Skip to content

‘Buurtboom Nederweert’ brengt buurten samen

3 december 2022 | 11:41

Zeker in deze tijd is het belangrijk dat straten en buurten naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Er zijn genoeg leuke, verbindende activiteiten te bedenken die je samen met je buren kunt ondernemen rond de feestdagen. Daarom kun je in de Gemeente Nederweert al een aantal jaren gratis buurtkerstboom ophalen als je je hiervoor hebt aangemeld vooraf. Dit jaar waren er 27 buurten die een boom aangevraagd hebben.

Buurtboom Nederweert

Stuur je foto in
Om een leuk beeld te krijgen van de versierde buurtbomen roept de gemeente op een foto van de boom te mailen naar redactie@nederweert24.nl. Deze foto’s worden verzameld om een leuke collage te maken.

Vanmorgen waren medewerkers van de gemeente en wethouder Carla Dieteren en burgemeester Birgit Op de Laak aanwezig om de initiatiefnemers te helpen bij het inladen van de bomen.

Elkaar ontmoeten
In de wintermaanden is het wat minder vanzelfsprekend dat buurtbewoners elkaar op straat treffen. Met een boek bij de open haard spreekt meer aan dan op pad in de kou. Een leuke activiteit organiseren voor de buurt kan dan helpen om elkaar toch te ontmoeten. Een mooie kerstboom in de straat mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. “Een kerstboom geeft sfeer en is een leuke aanleiding voor een ontmoetingsactiviteit, waaraan iedereen kan meedoen. Zo is er ook tijdens kortere en donkere dagen aandacht voor elkaar”, aldus wethouder Carla Dieteren.

Gezellige activiteit
Elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken, kan met een activiteit of initiatief voor de straat of buurt. Zoals de vertelling van een kerstverhaal rondom de buurtkerstboom, een moment van bezinning of een muziekoptreden. “Of maak een mooie boom waarin ieder een leuk berichtje of wens kan achterlaten. Hoe leuk zou het zijn als hier weer gezamenlijke initiatieven uit voortvloeien?!”, aldus leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar.

3 december ophaaldag
Na bestelling kon je de buurtboom vandaag ophalen op het Raadhuisplein, voor de hoofdingang van het gemeentehuis. De klusploeg van Kansrijk in de Wijk helpt mee om de boom op de aanhangwagen te tillen. “We hadden natuurlijk ook voor wat lekkers” gezorgd, aldus leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar. “Je bent zelf verantwoordelijk voor de plaatsing van de boom, en eventuele kosten voor decoratiemateriaal en stroomverbruik zijn voor eigen rekening. De boom leveren wij gratis.”

Advertentie

1 Reactie

  1. Ook leuk voor de andere kernen van nederweert.
    Voor Budschop, Nederweert eind, Leveroy
    ospel en ospeldijk
    Leuk voor het Thomashuis met de kerstmarkt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie