Skip to content

Zo zorg je voor rust tijdens de feestdagen…

Redactie
13 december 2022 | 16:00

Advertentie

We gaan weer een drukke periode tegemoet sinterklaas, kerstmis en nieuwjaar liggen weer op de loer. Voor veel mensen de leukste tijd van het jaar. Behalve als je al last van stress hebt dan betekenen deze feestdagen veel onrust, onbewaakte grenzen en continue ‘aan’ staan. Niet echt iets om naar uit te kijken. Herkenbaar? Weetje jij kan zelf zorgen voor rust tijdens de feestdagen en wel met deze tips:

  1. Ga de natuur in, ook als het buiten koud is. De natuur is een bron van rust, zeker in de winter nu de meeste mensen liever warm binnen blijven. Doe een lekker warme jas aan en eventueel een warme sjaal en handschoenen en wandelen maar!
  2. Het hoeft niet allemaal perfect! We willen het vaak allemaal perfect doen de perfecte kerstboom, cadeaus, kerstdiner en de perfecte outfits. Wist je dat alles perfect willen doen je een hoop onnodige stress geeft. Dus van nu af aan hoeft het allemaal niet perfect!
  3. Plan een paar dagen niks. Omdat de feestdagen al vaak een drukke aangelegenheid zijn is het belangrijk om tussendoor een paar dagen niks te plannen. Dagen waarop je niks op je planning hebt staan en alleen maar doet wat goed voelt. Wil je wandelen dan ga je wandelen. Wil je sporten dan ga je sporten. Alles mag en NIKS moet!
  4. Doe je inkopen op een rustig moment. Ga niet midden in alle drukke sinterklaas en kerstinkopen naar de winkel. Maar probeer te ontdekken op welke momenten het rustig is in de winkel. Bij veel winkels is het vroeg in de ochtend nog rustig. Inkopen doen op een rustig moment bespaart jou heel veel stress!

Wat doe jij om te zorgen voor rust tijdens de feestdagen?

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00

Advertentie