Skip to content

Vele Oh’s en Ah’s

Redactie
9 december 2022 | 9:00

Advertentie

Vanuit Sydney, via Hongkong weer terug in Nederland en hier weer de draad oppakken.

De tijd in Australië is voorbij gevlogen. Het deed me goed om met eigen ogen te zien en te ervaren waar mijn zoon en zijn vriendin wonen en hoe ze daar leven. Op de eerste plaats stond mijn reis in het teken van weerzien en kennismaken met familie en cultuur. Daarnaast heb ik ontzettend genoten van al het moois wat dit land te bieden heeft. Het werd een warm onthaal waar ik met liefde op terugkijk.

Er zijn vele mooie plekken op deze aardbol en dit is er ook weer zo eentje, al heb ik maar een fractie van het land gezien. Om je een indruk te geven van de oppervlakte. Volgens Wikipedia bedraagt de oppervlakte van Australië 7.692.024 km2. De Europese Unie 4.475.757 km2 en Nederland 41.543 km2. De natuur met al zijn flora en fauna is er bijzonder afwisselend en kleurrijk. Ik was voornamelijk in New South Wales en Australian Capital Territory. Bergen, heuvels, regenwouden en prachtige kuststroken met immens wit zand en blauwe zee. Er waren vele Oh en Ah momenten die nog steeds op mijn netvlies staan.

Mensen hebben elkaar nodig.
En dan breekt ook de tijd weer aan om terug te keren naar Nederland. In die laatste week druppelden er berichten binnen van vrienden en familie die ernaar uitkeken me weer te zien, al begrepen ze wel dat afscheid nemen gepaard zou gaan met tranen. De dag voor vertrek vierden we met familie afscheid van Australië. Een avond vol gezelligheid, lekker eten en een goed glas wijn. Al deze dingen, die compassie van mensen deed me goed en waren mij tot steun. Een voorlopig afscheid tot een volgende keer. In Nederland of weer in Australië, wie weet.

Op de dag van aankomst op Schiphol ontving ik al snel een bericht: welkom home Lisette. En vervolgens een foto van straatbeeld met regenboog met de grappige tekst: ik zie al waar je geland bent.
Thuis stond er een bos bloemen op tafel van buur-vrienden en even later kwamen alle kinderen gezellig brunchen. Ik had geen last van moeheid na die lange reis en heb genoten van alle liefde en aandacht die er voor elkaar was.

Dit is hoe we als mens tot steun kunnen zijn voor elkaar.
Kijk om je heen en wie kun jij in deze periode tot steun zijn?

pastedGraphic.png

Agenda
Ont-Moeten bij IKC in Laar
12 en 29 december
9 en 26 januari

Lisette Poell

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’. Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl. Social media links:  Facebook , LinkedIn, Instagram. 

Advertentie

1 Reactie

  1. Tevens het continent met de meest giftige schepselen variërend van slangen, spinnen tot kwallen, wat er op neerkomt dat je noch te land, noch ter zee veilig bent, maar het aantal sterfgevallen per jaar door toedoen van bovengenoemde schepselen is vele malen kleiner dan het aantal fietsers dat hier in Nederland om het leven komt in het verkeer, dus op naar Australië en als je jong bent ben je wel GEK als je terugkomt naar Nederland.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie