Skip to content

Weerter première filmdocumtaire ‘Aber der Kirche passiert nichts’ over de Tweede Wereldoorlog

Redactie
8 december 2022 | 10:56

Advertentie

Op zaterdag 10 december gaat om 14.00 uur gaat de nieuwe filmdocumentaire ‘Aber der Kirche passiert nichts’ van Peter Crins en Peter Hermans in première in het Munttheater in Weert. Diezelfde avond om 19.30 uur is de filmdocumentaire nog een keer te zien in het theater. In de documentaire komen tal van ‘prominente en markante’ inwoners uit de regio aan het woord die als (oog)getuige vertellen de Tweede Wereldoorlog en met name over de laatste weken hiervan, toen onze regio frontgebied was.

‘Aber der Kirche passiert nichts’

De verhalen ‘van de bevolking’ zijn highlights uit deze 2,5 uur durende filmdocumentaire die ook laat zien dat de inval in 1940 al eerder was voorbereid door Duitse spionnen. Door die spionage trokken de Duitsers om de verdedigingswerken van Weert heen, waardoor vele mensen uit Weert en Nederweert onnodig moesten evacueren. Waarin verder ook nog aan bod komt: Leveroynaren die in concentratiekamp Vught terecht kwamen, de klokkenroof in de kerk, Joodse onderduikers, de luchtoorlog en hulp aan piloten, het verzet, de inkwartiering van Duitse soldaten en het onderdak bieden aan Duitse deserteurs: voor de één een succes voor de ander catastrofaal. En de opheldering over de executie van twee gevangen genomen Duitse soldaten.

Vertoningen
Op zaterdag 10 december is de Weerter première van de filmdocumentaire te zien in het Munttheater, Collegeplein 3 in Weert.

Zaterdag 10 december 14.00 uur
Zaterdag 10 december 19.30 uur

Tickets kosten €13,50 per stuk en dat is inclusief een consumptie. Hier kun je op de plattegrond de plaats van jouw voorkeur reserveren. Tickets voor alle vertoningen zijn te koop via de website www.aberderkirche.nl en via www.munttheater.nl.

De organisatie is in handen van Fanfare Concordia Leveroy in samenwerking met De Aldenborgh en Koninklijk LGOG.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00
Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30

Advertentie