Skip to content

Wilde achtervolging door Nederweert en Weert

11 december 2022 | 11:45

Zaterdag heeft rond 15.15 uur een achtervolging plaatsgevonden door Weert en Nederweert met een personenauto die kort daarvoor betrokken was bij een woninginbraak. Bij deze achtervolging waren maar liefst 7 politievoertuigen betrokken.

Achtervolging

Het betrokken voertuig reed met snelheden boven de 200 kilometer per uur op de vluchtstrook van de snelweg A2. Vanaf afslag Weert-Noord zaten meerdere patrouilles van politie Weert achter het voertuig. De achtervolging zette zich voort toen het voertuig de afslag Nederweert nam en via Ringbaan-Noord richting Weert reed. Uiteindelijk kwam het voertuig na gevaarlijk rijgedrag tot stilstand in een doodlopende weg op de Noordkade in Weert.

Aangehouden
Alle 3 de inzittenden stapten vervolgens uit hun voertuig. De verdachten gingen rennen en de achtervolging zette zich te voet voort richting de Biest. Dankzij hulp van omstanders werd duidelijk dat de verdachten richting de Minderbroederslaan gerend waren. Een omstander was zelfs bereid om haar fiets te lenen aan de politie, zodat ze sneller achter de verdachten aan konden gaan. Een andere man reed met zijn bromfiets richting de verdachten en sprak ze aan. Uiteindelijk zijn alle 3 de verdachten aangehouden op de Minderbroederslaan. Door een tip van een omstander werden nog goederen gevonden die de verdachten tijdens de vlucht hadden weggegooid en mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Deze zijn in beslag genomen. Het voertuig van de verdachten is doorzocht en meerdere goederen zijn in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog.

Rijstijl politie
Met dit bericht wil de politie graag een uitleg geven voor de rijstijl die ze hebben moeten hanteren om de verdachten bij te kunnen houden. ”Wij zijn er ons bewust van dat weggebruikers hiervan geschrokken kunnen zijn. Natuurlijk staat de verkeersveiligheid altijd voorop! ”

Woordje van dank
Hun dank gaat uit naar alle omstanders die ons geholpen hebben om deze verdachten te kunnen aanhouden. ”Jullie hulp heeft ons werk een stuk makkelijker gemaakt!”

Foto: Wijkagenten Weert via Instagram

Advertentie

3 Reacties

  1. kijk, super gedaan van de politie, puik werk.. trots om te zien dat er hard gewerkt word om onze omgeving veilig te houden. #respect.!
    En nu de verdachten, kogel door de kop jagen, dan doen ze dat zeker nooit meer, en scheelt de staat, ( ons als burgers via belasting ) heel veel geld aan gerechts kosten, gevangenis kosten enz.

  2. Kan het nu nooit rustig zijn.
    Hopenlijk is het met de feestdagen rustig.
    Ook nu weer met het voetbal.
    Vraag me vaak af wat de reden is om
    na een wedstrijd rellen te schoppen.
    Een vorm van niet tegen verlies kunnen.
    Wees een vent als je tegen verlies kent.
    Voor alle voetbal fans veel succes en plezier.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie