Skip to content

WeertEnergie overhandigt cheque aan dorpsraad Altweerterheide

Redactie
17 december 2022 | 20:00

Advertentie

Mart Brey, secretaris van WeertEnergie, overhandigde op donderdagavond 15 december een cheque aan Ron Peeters van de dorpsraad Altweerterheide. Het gaat om een jaarlijks bedrag van duizend euro voor groene initiatieven, die bijdragen aan de leefbaarheid van Altweerterheide.

WeertEnergie

WeertEnergie heeft in 2019 het eerste zonnepark met buurtbatterij van Limburg en Nederland in Altweerterheide aangelegd. Het park levert stroom voor vierhonderdvijftig huishou-dens. Ongeveer het aantal huishoudens in Altweerterheide, waardoor het dorp energieneu-traal is.

Als WeertEnergie vinden we het belangrijk dat Altweerterheide niet alleen de lasten, maar ook de lusten van het zonnepark ervaart. Dat is voor ons een reden om het dorp extra mo-gelijkheden te geven om kleinschalige, duurzame projecten te realiseren, die de leefbaar-heid in het dorp vergroten”, aldus Mart Brey.

Ron Peeters, sinds gisteren de nieuwe voorzitter van de dorpsraad Altweerterheide, is blij met het toegezegde bedrag. “Duurzaamheid en klimaat zijn belangrijk. Altweerterheide is het groene hart van Weert en heeft nu ook een groen energiehart.” Bij de dorpsraad zijn al aanvragen ingediend. Zoals een duurzame lichtvoorziening voor de tennisvereniging.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie