Skip to content

Bridgeclub Weert, 70 jaar oud en nog altijd actief!

Redactie
23 december 2022 | 11:00

Advertentie

Sinds 1952 organiseert Bridgeclub Weert (BCW) op Sportpark Drakensteyn, Drakensteyn 8 allerlei activiteiten om bridge voor iedereen leuk, sportief en interessant te maken. Ze doen dit zowel voor leden als niet-leden.

Bridgeclub Weert

Heb je belangstelling voor één van onderstaande activiteiten, stuur dan een mail naar bcw1952@gmail.com of reageer via de website. Omdat Bridgeclub Weert een levendige club is zetten ze de activiteiten graag nog weer eens op een rijtje.

Cursussen
Ieder jaar organiseert BCW minimaal twee cursussen, een echte beginnerscursus en een cursus voor gevorderden voor leden en niet-leden. In het voorjaar van 2023 zal er een cursus voor gevorderden worden gestart. Ze gaan er daarbij vanuit dat deelnemers een beginnerscursus hebben gevolgd en tussen de 1 en 2 jaar bridge-ervaring hebben opgedaan.

Passageclub voor beginners
Op maandag 9 januari starten ze met een speciale clubavond voor spelers die de beginnerscursus hebben afgerond en nu ervaring moeten opdoen in het spelen en bieden. Onder begeleiding van ervaren bridgers die tevens als vraagbaak functioneren wordt er al spelend geleerd. Aan deze passageclub kunnen zowel spelers meedoen die bij ons een cursus hebben gevolgd, als spelers die elders bridgen hebben geleerd. Ook bridgers waarvan de kennis is verwaterd kunnen deelnemen. Niet-leden betalen een bijdrage van €2,00 per avond.

Bridgen overdag
Steeds meer gepensioneerden vinden het plezierig om overdag te bridgen. Op donderdagmiddag half twee kan iedereen terecht in ons bridgehome op Sportpark Drakensteyn. Ook hier geldt dat niet-leden een bijdrage van €2,00 per middag betalen.

BCW als (wedstrijd-)club
Naast de activiteiten die gericht zijn op speciale doelgroepen is BCW natuurlijk ook een “gewone” bridgeclub waar je op 3 avonden terecht kan, maandag-, dinsdag- en woensdagavond, steeds vanaf half acht. Ons uitgangspunt daarbij is, dat een avond bridgen ook een avond vol plezier moet zijn voor alle deelnemers. Leden mogen aan alle speelmomenten meedoen, al zijn er natuurlijk velen verknocht aan hun eigen speelmoment. Hier geldt, dat iedereen die belangstelling heeft dat kan laten weten via de mail en een drietal avonden, gratis, kan meedoen om te kijken of het iets voor hem of haar is.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie